Slack, platformuna yapay zeka destekli arama ve özetleme özellikleri ekledi

Slack, yapay zeka destekli yeni bir arama aracı ve kanallar içindeki bilgileri özetleme de dahil olmak üzere birkaç yeni özellik tanıttı.
Slack, platformuna yapay zeka destekli arama ve özetleme özellikleri ekledi

Son dönemde yapay zeka, hayatın her alanında kişilere yardımcı oluyor. Durum böyle olunca da birçok platforma kademeli olarak yapay zeka teknolojisinin entegre edildiğini görüyoruz. Bu kapsamda son olarak Slack, yapay zeka destekli yeni bir arama aracı ve kanallar içindeki bilgileri özetleme de dahil olmak üzere birkaç yeni özellik tanıttı. Gelin, bu özelliklere birlikte bakalım.

Kişiselleştirilmiş arama sonuçları

Yapay zeka destekli arama ile kullanıcılar, ilgili Slack mesajlarına doğrudan atıfta bulunan kişiselleştirilmiş yanıtlar alabilecekler. Yeni bir proje hakkında bilgi ediniyorsanız, arama yanıtları projenin hedefini, ilgili kilit paydaşları ve daha fazlasını hızlı bir şekilde anlamanıza yardımcı olacak. Sonuçlar, şirketlerin kamuya açık iletişimlerine ve bireylerin kişisel konuşmalarına dayalı olarak kullanıcıya sunulacak.

Slack AI'a soru sorulduğunda yapay zeka, kaynak göstererek bir yanıt sunacak ve insanların yanıtın nereden geldiğini ve buna güvenip güvenemeyeceklerini görmelerini sağlayacak. Her yanıt, kullanıcıların yanıtın iyi, kötü veya nötr olup olmadığını söyleyebilecekleri bir kalite kontrolü içerecek, böylece model yanıtların kalitesi hakkında bilgi edinebilecek ve sistem mühendisleri modelin ne kadar iyi performans gösterdiğini görebilecek.

Bu özellik, yeni bir pazarlama kampanyası veya projesi hakkında bilgi edinmek, anlaşma onay süreci gibi şirket politikaları hakkında bilgi sahibi olunması gibi konularda kişilere fayda sağlamayı hedefliyor.

Kanal ve konu özetleri

Kanal özetleriyle, tek bir tıklamayla herhangi bir kanaldaki önemli noktaları oluşturabilmek ve kullanıcı için doğrudan en önemli olan içeriğe ulaşabilmek mümkün hale geliyor. Bu özellikle kullanıcı, isterse son yedi günü özetleyebilecek veya özetlenmesini istediği özel bir tarih aralığı belirleyebilecek. 

Aslında Slack'in sohbetleri özetlemesine dair bir süredir çeşitli dedikodular mevcuttu, bu özellik şimdi resmi olarak tanıtıldı diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.