Mark Zuckerberg, Meta Quest 3'nin Apple Vision Pro'dan daha iyi olduğunu düşünüyor

Mark Zuckerberg, Meta Quest 3'nin, kullanıcıların karma gerçeklik deneyimlerini daha iyi hale getirdiğini söyleyerek cihazın Vision Pro'ya göre çok daha uygun fiyatlı olduğunu belirtti.  
Mark Zuckerberg, Meta Quest 3'nin Apple Vision Pro'dan daha iyi olduğunu düşünüyor

Bu haftanın başında Apple Vision Pro'nun en iyi haline gelebilmesi için en az dört nesil üretilmesi gerektiğini aktarmıştık. Şimdi ise Meta CEOsu Mark Zuckerberg, Instagram'da bir video paylaşarak bu ürünü Meta Quest 3 ile karşılaştırdı. 

Zuckerberg, Meta Quest 3'nin, kullanıcıların karma gerçeklik deneyimlerini daha iyi hale getirdiğini söyleyerek cihazın Vision Pro'ya göre çok daha uygun fiyatlı olduğunu belirtti. Meta Quest 3'nin büyük ekranının kullanıcılara gerçek dünyayı daha net görmeyi sağladığını söyledi; ayrıca cihazın daha hafif ve kablosuz olduğunu, bunun da kullanıcıların daha rahat ve özgürce hareket etmelerine olanak verdiğini kaydetti.

Zuckerberg'e göre Meta Quest 3, geniş görüş alanı ve parlak ekranı ile karma gerçeklik deneyimini artırıyor; daha net görüntü ve hassas el izleme teknolojisi gibi özellikler sunuyor. Zuckerberg, Meta Quest 3'nin zengin içerik kütüphanesine sahip olduğunun altını çizerek kullanıcıların YouTube videolarını izleyebildiğini ve Xbox oyunlarını oynayabildiğini söylüyor.

Zuckerberg, Apple'ın Vision Pro'da daha yüksek çözünürlük sunabilmek için gerekli olan özelliklerde bazı tavizler vermesine şaşırdığını ve Apple'ın her zaman yeni ürün kategorisinde lider olmadığını da belirtti.

Meta şimdiye kadar birkaç karma gerçeklik gözlüğü üretti. Bunlar arasında Oculus Quest, Oculus Quest 2, Quest 3 ve Quest Pro yer alıyor. Meta Quest 3 ise ekim ayında piyasaya sürülmüştü. Apple da benzer bir şekilde karma gerçeklik gözlüklerinin üretimini sürdürmeyi planlıyor ve bir sonraki bir sonraki cihazların çok daha uygun fiyatlı olacağı tahmin ediliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.