Apple Vision Pro için tasarlanmış uygulama sayısı 1000'i aştı

Vision Pro için tasarlanmış uygulama sayısı1000'i aştı. Uygulamalardan kaçının iOS App Store'da bulunan en popüler uygulamalar arasında yer aldığı bilinmiyor.
Apple Vision Pro için tasarlanmış uygulama sayısı 1000'i aştı

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro, 2 Şubat'ta satışa açıldı. 12 gündür cihaza dair ilginç haberlerle karşılıyoruz. Kimi zaman toplu taşımada herkesten izole bir şekilde Apple Vision Pro kullanan birinin videosunu görüyor, kimi zaman evini adeta bir bilim kurgu evrenine çeviren kişilerle ilgili yazılanları okuyoruz. Her ne kadar cihazın en iyi haline gelmesi için en az dört nesil üretilmesi gerektiği söylense de Apple Vision Pro'ya olan ilgi bir süre daha böyle devam edecek gibi görünüyor. 

Apple Vision Pro'yu kullanmak için tıpkı akıllı telefonlarımızda olduğu gibi özel uygulamaları kullanmak gerekiyor ve bunun için de bir uygulama mağazası bulunuyor. Cihaz hayatlarımıza girmeden önce Apple Vision Pro için 600 kadar uygulamanın mevcut olacağı söylenmişti, ancak Apple, Vision Pro için tasarlanmış uygulama sayısının 1000'i aştığını belirtti.

Söz konusu haber Apple'ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak'tan geldi. Yönetici, X'te yayınladığı bir yazıda visionOS App Store'un Vision Pro donanımından yararlanmak üzere tasarlanmış 1000 uygulama sınırını aştığını söyledi. Ayrıca geliştiricilere sıkı çalıştıkları ve mümkün olanın sınırlarını zorladıkları için teşekkür etti.

Aslında toplamda visionOS App Store'da 1,5 milyondan fazla uygulama mevcut ancak bunların büyük çoğunluğu uyumluluk modunda çalışan iPad uygulamaları. Varsayılan olarak, her iPad uygulaması visionOS App Store'da mevcut ve uyumluluk modunda çalışabiliyor. Ancak geliştiriciler iPadOS uygulamalarını Vision Pro kullanıcılarının kullanımına sunmamayı tercih edebiliyor. 

Vision Pro için 1000 uygulama sınırına ulaşılmasına rağmen, bu uygulamalardan kaçının iOS App Store'da bulunan en popüler uygulamalar arasında yer aldığına dair bir ayrıntı bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.