40 milyon euro yatırım alan Pennylane, unicorn oldu

Pennylane'in yatırım turuna, şirketin mevcut yatırımcılar arasında yer alan Sequoia Capital ve DST Global katıldı.
40 milyon euro yatırım alan Pennylane, unicorn oldu

Paris merkezli fintech girişimi Pennylane, C serisi yatırım turunda 40 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Girişimin yatırım turuna mevcut yatırımcılar Sequoia Capital ve DST Global katıldı. Bu yeni yatırım turuyla birlikte muhasebecilere ve KOBİ'lere odaklanan Pennylane "unicorn" statüsüne ulaştı.

Pennylane'in 2021 yılında Sequoia Capital'dan 15 milyon euro yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Girişim, 2022 yılında gerçekleşen B serisi yatırım turunda ise mevcut yatırımcıları Sequoia Capital, Global Founders Capital ve Partech'ten 57 milyon dolar yatırım almıştı

Girişimin faaliyet alanı 

2020 yılında hayata geçen Pennylane'in kalabalık bir kurucu ekibe sahip olduğunu hatırlatalım. Girişimin kurucu ekibi Alexandre Roquoplo, Arthur Waller, Edouard Mascré, Félix Blossier, Quentin de Metz, Quentin de Metz, Tancrède Besnard, Tancrède Besnard ve Thierry Déo'dan oluşuyor.

Pennylane, şirketlerin bankacılık, satın alma ve satış gibi tüm finansal verilerini merkezileştiriyor. Böylece yöneticilerin, şirketin mali durumu hakkında eksiksiz bir içgörüye sahip olmalarını sağlıyor. Söz konusu verilere, nakit yönetimi konusunda şirketin muhasebecisi de erişebiliyor. Bu nedenle Pennylane'in finansal bir hizmet sağlamanın yanında muhasebe hizmeti sunduğunu da söyleyebiliriz.

Girişimin öne çıkan verileri

Girişimin paylaştığı bilgilere göre son 2 yılda Pennylane'in hizmetlerinden faydalanan KOBİ'lerin sayısı 40 kat arttı. Pennylane'in aktardıklarına göre; girişimin hizmetleri 2 binden fazla muhasebe firması tarafından kullanılıyor. Üstelik bu muhasebe firmaları daha sonra kendi müşterilerini de Pennylane'in bünyesine dahil etti. Girişim 120 binden fazla KOBİ'ye destek oluyor. 

Muhasebe firmaları, veri kurtarma, vergi beyannameleri ve yazıya dökme gibi görevleri Pennylane'in sunduğu otomasyonlar ile tamamlayabiliyor. Girişimin belirttiğine göre, bu da muhasebe şirketlerine kullanım senaryosu başına ortalama yüzde 15 zaman tasarrufu sağlıyor. 

Pennylane bu otomasyonlara ek olarak yapay zeka desteğiyle muhasebecilere daha akıllı araçlar ve çalışma yöntemleri sunmayı hedefliyor. Hatta şirket şu anda muhasebe alanında uzmanlaşmış chatbot ve otomatik asistan teknolojisi uygulamaları üzerinde çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.