Fransız fintech Pennylane, Sequoia Capital'dan 15 milyon euro yatırım aldı

2020 yılında kurulan Fransa merkezli fintech Pennylane, Sequoia Capital'dan 15 milyon euro yatırım aldı. Şirket, hem finansal bir hizmet hem de muhasebe hizmeti sunuyor. 
Fransız fintech Pennylane, Sequoia Capital'dan 15 milyon euro yatırım aldı

Fransa merkezli fintech Pennylane, Sequoia Capital'dan 15 milyon euro yatırım aldı. Yeni yatırımla beraber şirketin bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 34 milyon euroya ulaştı. 

Kalabalık bir kurucu ekibe sahip olan platform Alexandre Roquoplo, Arthur Waller, Edouard Mascré, Félix Blossier, Quentin de Metz, Quentin de Metz, Tancrède Besnard, Tancrède Besnard ve Thierry Déo tarafından, 2020 başında hayata geçirildi. Pennylane için finansal verilerle uğraşmak için kullanılan tam kapsamlı bir finansal yönetim platformunun geliştiricisi demek mümkün. Geçmişte parçalanmış tüm verileri merkezileştiren bu platform, işletme yöneticilerinin finansal verilerini gerçek zamanlı olarak görmelerini ve doğru kararlar vermelerini sağlıyor.

Fransız fintech, bir şirketin bankacılık, satın alma, satış gibi tüm finansal verilerini merkezileştiriyor ve yöneticilerin mali durum hakkında eksiksiz bir görüşe sahip olmalarını sağlamayı hedefliyor. Bu verilere, nakit yönetimi konusunda şirketin muhasebecisi de erişebiliyor. Aslında şirket, hem finansal bir hizmet hem de muhasebe hizmeti sunuyor. 

Pennylane, hesabınızı Stripe, Payfit, Qonto, Zoho, Sellsy gibi üçüncü taraf hizmetlere bağlayabiliyorsunuz. Bu veriler daha sonra düzenli olarak senkronize ediliyor, böylece ödenmemiş faturaları kontrol edebilmek ve tedarikçilere ödeme yapmak mümkün oluyor. 

Pennylane'in kurucu ortağı ve CEO'su Arthur Waller, platformun bugüne kadar 1000'den fazla şirket ve KOBİ tarafından kullanıldığını belirtiyor. Pennylane ayrıca, 100 muhasebe firması ile iş birliği de yapıyor. Bu muhasebe firmaları ile olan iş birliği sayesinde müşteriler, Pennylane'den bir muhasebeciyle bağlantı kurmasını isteyebiliyor. Muhasebeciler de işlerini tamamlamak için Pennylane verilerinden yararlanıyor.

Başlangıçta basit bir online muhasebe platformu olan şirket, yavaş yavaş kapsamını genişleterek büyük grupların imkanlarına sahip olmayan şirketler için finansal açıdan gerçek bir işletim sistemi haline gelmeyi hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.