OpenAI, DALL-E 3'e yeni filigranlar ekliyor

OpenAI, C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak oluşturulan görüntülerin meta verilerine filigranlar ekleyeceğini duyurdu.
OpenAI, DALL-E 3'e yeni filigranlar ekliyor

Yazılı tanımlardan görsel üreten servis DALL-E 3'nin Bing Chat ve Bing Image Creator kullanıcılarının erişimine açıldığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. OpenAI, DALL-E 3'e yeni bir özellik ekledi. Şirket, C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak oluşturulan görüntülerin meta verilerine filigranlar ekleyeceğini duyurdu.

Her bir görüntünün üst sol köşesinde yer alacak olan filigranlar, visible CR symbol ve metadata'nın bileşeninden oluşacak. OpenAI, bu filigranların görüntü oluşturma sürecini etkilemeyeceğini ve gecikmeye neredeyse hiçbir etkisinin olmayacağını belirtiyor. Ancak, bazı durumlarda görüntü boyutlarını az da olsa artırabileceğini de ekliyor.

C2PA, bu adımın içeriğin nereden geldiğini belirlemek ve kullanıcıların doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak için önemli olduğunu düşünüyor. C2PA'nın görüntü kaynağı ve özgünlüğü konusundaki çabalarını bir araya getiren bir organizasyon olarak tanımlandığını hatırlatalım. 

Ancak OpenAI, filigranlamanın her zaman yanıltıcı bilgiyi önleyici bir çözüm olmadığını da vurguluyor. Çünkü sosyal medya platformları genellikle yüklenen içeriğin meta verilerini kaldırabiliyor ve ekran görüntüsü alındığında meta verileri kaybolabiliyor. OpenAI'a göre bu filigranlar, dijital içeriğin güvenilirliğini artırmada önemli bir rol oynayacak.

Kısacası bu özellik, kullanıcıların karşılaştıkları görüntülerin güvenilirliğini artırarak, yanıltıcı veya manipülatif içeriklerle karşılaşma riskini azaltacak. Ayrıca dijital içerik platformlarında doğruluk ve güvenilirlik konularının daha fazla vurgulanmasına ve manipülasyonun önlenmesine katkı sağlayabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.