Girişiminizi hayata geçirmenize destek olacak 5 yapay zeka aracı

Girişiminizi hayata geçirmenize destek olacak 5 yapay zeka aracını sizler için inceledik. 
Girişiminizi hayata geçirmenize destek olacak 5 yapay zeka aracı

Hızlıca web sitesi arayüzleri oluşturmak, geliştirme süreçlerinde yapay zekadan destek almak, kolayca ürün prototipleri oluşturmak ya da ürünlerinize yapay zeka özellikleri eklemek istiyorsanız alternatif olarak kullanabileceğiniz yapay zeka araçlarını test edebilirsiniz. İşte tam da bu nedenle girişiminizi hayata geçirirken size destek olacak 5 yapay zeka aracını sizler için inceledik. 

Warp AI 

Kod üretimi konusunda yapay zekadan destek almak, daha hızlı bir şekilde daha doğru sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Şimdiye kadar bu konuda ChatGPT ve Github Copilot'tan Stable Code 3B'ye kadar pek çok model ve aracın gündeme geldiğini gördük. Bu konuda deneyebileceğiniz alternatiflerden biri de Warp AI. 

Warp AI, doğrudan terminalinize eklenen bir yapay zeka asistanı olarak karşımıza çıkıyor. Böylece komut satırındaki hataları doğrudan Warp AI'a sorabiliyorsunuz. Warp AI'ın verdiği yanıtları da doğrudan terminale ekleyerek çalıştırabiliyorsunuz. Ayrıca Warp AI'ın AI Command Suggestions özelliği ile doğal dil kullanarak çalıştırmak istediğiniz komutlara dair öneriler alabiliyorsunuz. Warp AI, programlama iş akışının her adımında size yol göstererek işleri hızlandırmanıza destek olabilir. 

Retool AI

Geliştirici araçları üreten Retool'un yeni yapay zeka özelliklerini bir araya getiren Retool AI, hızlı bir şekilde yapay zeka destekli uygulamalar ve iş akışları oluşturmanızı sağlıyor. Retool AI kullanarak herhangi bir büyük dil modeli (LLM) ile metin özetlemek ve görüntüleri sınıflandırmak gibi görevleri tamamlayabilirsiniz. Aynı şekilde Retool AI ile kısa sürede yapay zeka destekli sohbet robotları oluşturmanız da imkan dahilinde.

Buna ek olarak Retool AI'ın büyük dil modeli entegrasyonları sunduğunu belirtelim. API anahtarınızı girerek GPT 4, Turbo, GPT 3.5, Anthropic, Azure, ve Cohere gibi modeller ve yapay zeka şirketleri arasında geçiş yapabilirsiniz. 

API, SaaS ve veri tabanı odaklı çalışmalarınızda Retool AI sayesinde özellikle kendi verileriniz ve büyük dil modelleri ile daha hızlı iterasyon gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Retool'un yapay zeka destekli geliştirici araçları, doğal dil ile kodlama, sorgulama ve hata ayıklamanıza yardımcı oluyor. Retool AI'ın yapay zeka asistanına yönelttiğiniz sorular ile uygulamanızın bileşenleri ve veri kaynaklarıyla birlikte çalışan kodlar üretmeniz mümkün. 

Framer AI

Websitesi odaklı tasarım platformu Framer'ın yapay zeka özelliklerini tek çatı altında toplayan Framer AI, yapay zeka desteğiyle websitesi tasarımları oluşturmanızı sağlıyor. Framer AI ile metinler oluşturabiliyor, birbiriyle uyumlu fontları keşfedebiliyor ve renk paletleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Dilerseniz websitenin içeriğini yapay zeka desteğiyle baştan sona değiştirebiliyorsunuz. GPT-4 Turbo'dan yararlanan yapay zeka destekli tercüme özellikleriyle web sitelerini kolayca yerelleştirebilmeniz de mümkün. Özellikle yerelleştirmenin önem arz ettiği bir girişiminiz varsa ve hızlıca açılış sayfaları üretmek istiyorsanız Framer AI'a bir şans verebilirsiniz. 

V0.dev

Vercel Labs tarafından hayata geçirilen v0.dev, üretimsel yapay zeka destekli bir kullanıcı arayüzü sistemi. Beta sürümünde olan v0, metinsel komutlara dayalı kod üretimi için yapay zeka modellerini kullanıyor. v0.dev, Shadcn UI ve Tailwind CSS tabanlı React kodu oluşturuyor. Bu kodları kopyala - yapıştır yöntemiyle kullanmanız sağlanıyor. 

Komutunuzu girdikten sonra, size yapay zeka tarafından oluşturulmuş üç kullanıcı arayüzü seçeneği sunuluyor. Bunlardan birini seçerek kodunu kopyalayıp yapıştırabileceğiniz gibi söz konusu kodu daha da geliştirebilirsiniz.

İnce ayar yapmak istiyorsanız oluşturulan kullanıcı arayüzünün parçalarını tek tek seçebilirsiniz. Aynı şekilde bu parçaların kodlarını kopyalayıp yapıştırabilir ve ekip arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Platformu denerken nasıl bir deneyim elde edeceğinizi görmeniz için çeşitli öneriler de sunulmakta. Ayrıca komut yerine girdi olarak görselleri tercih edebileceğinizi de belirtelim. 

Eden AI

Eden AI, piyasada tercih edilen yapay zeka motorlarına bağlı bir API sunuyor. Böylece geliştiriciler her yapay zeka görevi için doğru API'ları kullanabiliyor. Aynı şekilde ürün, kullanıcıların herhangi bir ek ücret ödemeden yapay zeka sağlayıcıları arasında geçiş yapmasını kolaylaştırıyor. Platformda 60'dan fazla yapay zeka modeli 30 binden fazla kullanıcı bulunuyor. Eğer ürünlerinize yapay zeka özellikleri eklemeyi düşünüyorsanız, Eden AI'dan faydalanmayı düşünebilirsiniz. 

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.