Snap, çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkarıyor

İşten çıkarmalardan şirketin 540 çalışanının etkilenmesi bekleniyor. Snap, kıdem tazminatı gibi maliyetlerle ilgili olmak üzere 55 milyon ila 75 milyon dolar arasında masraf yapmayı öngörüyor.
Snap, çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkarıyor

Özellikle Covid-19 pandemisinin ardından dünya küresel olarak ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Şirketler, ticari faaliyetlerine odaklanırken işgücünde kesintiye gitme kararları aldığını duyurmaya başladı. Google, Salesforce, PayPal gibi teknoloji şirketleri yılın başından bu yana yaptığı işten çıkarmalarla gündeme geliyor. Layoffs web sitesine göre, dünya genelinde 130 teknoloji şirketinden 32 bin 576 çalışan işten çıkarıldı.

Bu bağlamda sosyal medya uygulaması Snapchat'in çatı şirketi Snap de çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkaracağını açıkladı. İşten çıkarmalardan şirketin 540 çalışanı etkilenecek.

Şirket, bu hamlenin mevcut ekonomik koşulların getirdiği zorluklarla başa çıkmak ve uzun vadeli başarı oluşturmak adına atılan bir adım olduğunu vurguladı. Snap, kıdem tazminatı gibi maliyetlerle ilgili olmak üzere 55 milyon ila 75 milyon dolar arasında masraf yapmayı öngörüyor.

Hatırlatmak gerekirse Snap, daha önce Ağustos 2022'de çalışanlarının yüzde 20'sini işten çıkaracağını açıklamıştı. Bu işten çıkarılma dalgasından 1300 çalışan etkilenmişti.

Şirket, Eylül ayı itibarıyla 5 milyon kayıtlı kullanıcı barajını aşmış durumda. Snapchat, abonelik servisi, geçtiğimiz Nisan ayında 3 milyon kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyordu. Kısacası Snapchat, sadece 5 ay içinde 2 milyon kullanıcı kazanmış oldu. Snapchat'in aylık aktif 750 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.