United Payment, Açık Bankacılık lisansı aldı

United Payment, Türkiye’de Açık Bankacılık altyapısı sunmak üzere lisans onaylarını aldı.
United Payment, Açık Bankacılık lisansı aldı

2023'ün Mart ayında Birleşik Ödeme'nin United Payment ismini aldığını sizlere aktarmıştık. Finansal teknoloji şirketi United Payment, Türkiye’de Açık Bankacılık altyapısı sunmak üzere lisans onaylarını aldı. Şirket, bu alandaki hizmetlerini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Paylaşılan bilgilere göre; United Payment, Açık Bankacılık alanındaki hizmetlerini ilk olarak OYAK PORTFÖY Girişim Sermayesi Fonu ortaklığı ile kurulan dijital cüzdan çözümü Poca ile kullanıma açtı. Kullanıcılar, Poca uygulamasından çıkmaya ihtiyaç duymadan, uygulama içinde para transferini kolayca gerçekleştirebiliyor.

Poca nasıl kullanılıyor? 

Kullanıcılar Poca’yı uygulama marketlerinden indirdikten sonra ücretsiz üye oluyor. Böylece kullanıcılar, Poca ile para transferi, dijital kart işlemleri, yatırım işleri yapabiliyor. Aynı şekilde fatura ödeme, sigorta işlemleri ve QR işlemler gibi özelliklerden de yararlanılabiliyor. Poca uygulamada kullanıcılarına çeşitli kampanya ve ödüller de sunuyor. Poca mobil uygulaması, App Store, Google Play ve Huawei AppGallery’den indirilebiliyor. 

United Payment Türkiye Ülke Müdürü Adem Aykın konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Finans alanındaki en büyük devrim olarak kabul edilen Açık Bankacılık’a yönelik çalışmalar, baş döndürücü bir hızda gelişmeye devam ediyor. 10 yıl içinde 122 milyar dolarlık bir değere ulaşması öngörülen küresel Açık Bankacılık pazarının kişisel finans, varlık yönetimi ve yapay zeka teknolojili hizmetlerin gelişimi ile birlikte, çok büyük bir değişimin öncüsü olması bekleniyor. Dünyada Açık Bankacılık alanında öne çıkan İngiltere, Hong Kong, Avustralya, Singapur ve Brezilya gibi ülkelerin yanında artık Türkiye de rekabetçi konumuyla yerini almış durumda. Biz de United Payment olarak inovasyonlarımızla kalıpların dışına çıkmaya devam ediyoruz. Türkiye’de ve bölgedeki gücümüzle ve finansal teknoloji alanındaki ihtiyaçların tamamına yönelik çözümleri tek bir noktadan yöneten orkestrasyon yaklaşımımızla bugüne kadar pek çok öncü çalışmalar gerçekleştirdik. Açık Bankacılık altyapısı sağlayan ilk e-para şirketlerinden biri olarak yeni dönemde de ilkleri hayata geçirmeye ve sunduğumuz inovasyonlarla hayatın düğümlerini çözen en güvenilir iş ortağı olmayı sürdüreceğiz” 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.