Yeni iPad modelleri ve MacBook Air, Mart ayında tanıtılabilir

Yeni iPad Air, iPad Pro ve MacBook Air modelleri Mart ayının sonunda düzenlenecek bir etkinlikle birlikte tanıtılabilir.
Yeni iPad modelleri ve MacBook Air, Mart ayında tanıtılabilir

Apple'ın 2024 yılında tanıtmasını beklediğimiz ürünleri geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Bu ürünler arasında ise yeni iPad Pro, iPad Air ve 13 inçlik yeni MacBook Air modelleri de yer alıyor. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, yeni iPad modelleri ve MacBook Air önümüzdeki Mart ayında tanıtılabilir.

Yeni iPad Air modelleri

Hatırlatmak gerekirse iPad Air, en son 2022 yılında M1 çipi ile birlikte karşımıza çıkmıştı. 10.9 inç büyüklüğünde bir ekran ile gelen iPad Air, yeni versiyonunda ise iki farklı ekran boyutu sunacak. Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre iPad Air, 10.9 inç ve 12,9 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu ile gelecek. Gücünü M2 çipinden alacak olan yeni iPad Air modelleri, Wi-Fi 6E desteği ve Bluetooth 5.3 teknolojilerine de sahip olacak. 

M3 çipli iPad Pro

Uzun zamandır beklenen M3 çipinin geçtiğimiz Ekim ayında tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Gücünü M3 çipinden alacak olan yeni iPad Pro modellerinin de önümüzdeki Mart ayında tanıtılmaları bekleniyor. 11 ve 13 inçlik iki ekran seçeneği sunacak olan yeni iPad Pro, OLED ekranlar sunacak.

OLED tercihi nedeniyle yeni iPad Pro modellerinin bir önceki modellere oranla daha pahalı olması bekleniyor. 120Hz ekran yenileme hızına sahip olacak olan yeni iPad Pro, arka kamera kısmında tasarım değişikliklerine de sahip olacak.

Yeni MacBook Air

14 inçlik MacBook Pro, 16 inçlik MacBook Pro ve 24 inçlik iMac modellerinin M3 çipi ile birlikte güncellendiğini daha önce sizlere aktarmıştık. 13 ve 15 inçlik yeni MacBook Air modellerinin de M3 desteği ile birlikte güncellenmeleri bekleniyor. Gurman'ın aktardığı bilgilere göre yeni iPad Air, iPad Pro ve MacBook Air modelleri Mart ayının sonunda düzenlenecek bir etkinlikle birlikte tanıtılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.