Yolculuk paylaşım platformu BluSmart, 25 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli şirket, 6 bin elektrikli araçtan oluşan bir filoya sahip. BluSmart, mevcut 35 şarj istasyonunu 4 bin şarj cihazıyla işletiyor.
Yolculuk paylaşım platformu BluSmart, 25 milyon dolar yatırım aldı

Yolculuk paylaşım platformu BluSmart, 25 milyon dolar yatırım aldı. 25 milyon dolarlık yatırım, ResponsAbility yapıldı. BluSmart'ın erken dönem destekçileri arasında BP Ventures, Mayfield India Fund, Green Frontier Capital ve Survam Partners yer alıyor. Şirket, yeni yatırımı elektrikli araç filosunun şarj altyapısını güçlendirmek ve büyütmek için kullanacağını açıkladı. 

BluSmart, 2019 yılında Anmol Jaggi, Puneet Jaggi ve Punit Goyal tarafından kuruldu. Hindistan merkezli şirket, 6 bin elektrikli araçtan oluşan bir filoya sahip. BluSmart, mevcut 35 şarj istasyonunu 4 bin şarj cihazıyla birlikte işletiyor. Şirket, 2024 sonuna kadar şarj cihazı sayısını 10 bine çıkarmayı planlıyor. BluSmart'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 240 bin.

BluSmart, kullanıcılara önceden rezervasyon yaparak elektrikli araçlarla ulaşım sağlayan bir yolculuk paylaşımı platformu sunuyor. Kullanıcılar, belirli bir tarihte ve saatte ihtiyaçlarına uygun elektrikli aracı rezerve ediyor ve bu araçlarla güvenli bir şekilde seyahat ediyor.

Şirket, mevcut şarj istasyonlarını artırmak ve yeni şarj noktaları eklemek suretiyle sürücülerin ve kullanıcıların elektrikli araçlarını şarj etmelerine olanak tanıyan bir altyapı inşa ediyor. Bu, elektrikli araçların daha yaygın ve erişilebilir hale gelmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir strateji olarak ön plana çıkıyor.

BluSmart'ın temel odak noktası, elektrikli araçların günlük ulaşımda daha yaygın ve sürdürülebilir bir seçenek haline gelmesini sağlamak ve bu alanda çevre dostu bir ulaşım çözümü sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.