X, 100 kişilik yeni bir moderasyon ekibi kuruyor

X, Teksas'taki yeni güven ve emniyet ofisinde tam zamanlı olarak çalışması için 100 kişiyi işe alacak.
X, 100 kişilik yeni bir moderasyon ekibi kuruyor

X, Teksas'taki yeni güven ve emniyet ofisinde tam zamanlı olarak çalışması için 100 kişiyi işe alacak. Kurulacak yeni ekip, çocuklara yönelik cinsel istismarı materyallerine (CSAM) odaklanacak. Söz konusu ekibin, Elon Musk satın almasından bu yana oluşturulan ilk güven ve emniyet ekibi olduğunu belirtelim.

Bu kapsamda X, paylaştığı bir blog gönderisinde çocuk cinsel istismarı moderasyonu yaklaşımı hakkında bilgi verdi. Blog gönderisinde, kurulan yeni birimden de söz edildi. Öte yandan gönderide ofisin ne zaman açılacağı konusunda bilgi verilmedi. Bununla beraber gönderide yeni ekibin gelecekteki çalışmalarıyla ilgili detaylar da paylaşılmadı. 

X'in iş ilanlarında belirtilen detaylara göre; Teksas ofisinde çalışacak moderatörler "spam ve dolandırıcılık" gibi sorunları araştıracak ve müşteri desteği sağlayacak. X'in i̇ş operasyonları müdürü Joe Benarroch'ın aktardığı bilgilere göre, ekip nefret söylemi gibi konularla mücadele eden diğer moderasyon ekiplerine de destek olacak.

Bu arada X CEO'su Linda Yaccarino'nun 31 Ocak'ta X'in çocuk cinsel istismarı moderasyonunu ele almasıyla ilgili olarak düzenlenen bir duruşmada Senato Yargı Komitesi önünde konuşacağını hatırlatalım. Moderasyon ekibi hakkındaki duyuruların, bu duruşmadan sadece birkaç gün önce gündeme gelmesi ise dikkat çekti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.