Apple'ın 2024'te tanıtmasını beklediğimiz ürünleri

Apple'ın 2024'te piyasaya süreceği ve tanıtabileceği ürünlere göz atıyoruz.
Apple'ın 2024'te tanıtmasını beklediğimiz ürünleri

Her sene haziran ve eylül aylarında Apple'ın hem yeni ürünlerini hem de yeni yazılımlarını tanıma fırsatı yakalıyoruz. Birçok kişinin merakla beklediği bu dönemde, yeni iPhone ailesinden yeni işletim sistemlerine kadar hemen hemen her şey teknoloji meraklılarına sunuluyor. 

Gelin, Apple'ın 2024 yılında tanıtabileceği ürünlere göz atalım.

Vision Pro

Apple'ın, Vision Pro'ya kadar belki de daha önce hakkında bu kadar çok konuştuğumuz bir ürünü olmamıştı ancak sonunda, şirketin önümüzdeki aylarda bu ürünü piyasaya sürmesi bekleniyor. Ha geldi, ha gelecek derken 2024'te belli ki bir süre gündemimiz Vision Pro olacak. Apple için yaklaşık on yıldır ilk büyük yeni ürün kategorisi olan bu karma gerçeklik gözlüğünü hepimiz merakla bekliyoruz diyebiliriz.

Apple'ın Vision Pro'yu Haziran 2023'teki WWDC'de duyurmasından bu yana ürün hakkında sızıntılar ve haberler gelmeye devam ediyor. İlk etapta geliştiriciler Vision Pro'yu denemeye davet edildi, ardından da basın mensuplarının bir kısmı ürünü inceledi. Her iki durumda da geri bildirimler son derece olumlu oldu. Bizleri nelerin beklediğini ise birkaç ay içinde öğreneceğiz.

iPhone 16 serisi

iPhone 16 serisine dair ilk detayları geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Öncelikle, söylentiler kasa tasarımında birkaç değişikliğe işaret ediyor. Buna kameraya hızlı erişim sağlayabilecek yeni bir "yakalama" butonu da dahil. Ayrıca "eylem" butonunun Pro modellerle sınırlı kalmak yerine tüm seriye gelmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, bazı butonlar dokunmatik teknolojiye geçiş yapabilir ve Pro telefonlarda daha da iyi yakınlaştırma mümkün olabilir gibi duruyor. iPhone 16 ailesinin A18 çipine sahip olacağı da paylaşılanlar arasında. 

Yeni bir iPhone SE modeli

Apple'ın daha uygun fiyatlı bir modeli olarak tanımladığı iPhone SE'nin bu sene 4. versiyonunu görebiliriz. Cihaz için hem içte hem de dışta bir dizi değişiklik bekleniyor. İddialara göre kalın çerçeveler ve Ana Ekran düğmesiyle gelen mevcut görünümü yerine cihaz, Face ID'li tamamen ekranlı bir tasarıma sahip olacak. Diğer yandan OLED ekran, 48 megapiksel kamera ve hızlı bir çipe sahip olabilir. Sızıntılara göre cihaz iPhone 14 gibi bir tasarıma sahip olabilir gibi duruyor. 

M3 çipli MacBook Air

Apple 15 inç MacBook Air'i piyasaya sürdüğünde, bazı değişiklikler yapsa da hem büyük hem de küçük modeller önceki nesil M2 çipe bağlı kalmıştı. Bu durum 2024 yılında değişecek gibi duruyor; zira önümüzdeki aylarda MacBook Air'ın kayda değer bir performans artışı sağlayacak olan M3 çiplerle donatıldığını göreceğimiz iddia ediliyor. 

Apple Watch X

Sanıyorum yılı yeni bir Apple Watch modeli ile bitirmemek olmaz. Zira Bloomberg muhabiri Mark Gurman'a yeni Apple Watch modeli 2024'te tanıtılabilir. Cihazın microLED ekrana, bir ton yeni sağlık özelliğine ve daha fazlasına sahip olacağı söyleniyor. Apple Watch X'in 2024'te piyasaya sürüleceği kesin olmasa da bu yeni cihazla bu sene içinde de tanışabiliriz gibi duruyor. 

OLED ekranlı iPad Pro

Son olarak iPad Pro'nun 2024 yılında OLED ekranla gelmesi bekleniyor. OLED daha derin siyahlar, daha yüksek yenileme hızları ve daha iyi pil verimliliği sunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.