Salesforce, 700 kişiyi işten çıkarıyor

Salesforce, geçen yıl da iş gücünü yüzde 10 oranında azaltmış ve bazı ofisleri kapatmıştı.
Salesforce, 700 kişiyi işten çıkarıyor

Covid-19 pandemisinde teknoloji sektöründeki büyük şirketler, artan talebi karşılamak için yoğun işe alımlar yaptı. Ancak şimdi, iş dünyası normale dönmeye başladı ve bazı şirketler fazla çalışan sayısını dengelemek adına işten çıkarma yoluna gidiyor.

Yeni yıl ile birlikte işten çıkarmaların ardı arkası kesilmedi. Hatta bu sabah da Microsoft'un bu hafta Activision Blizzard ve Xbox'ta 1900 çalışanı işten çıkardığını sizlere aktarmıştık

Salesforce da işten çıkarma dalgasından nasibini alan şirketlerden biri. Şirket, küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 1'ini yani 700 çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Ancak şirketin halihazırda 1000 pozisyon açığı var ve pozisyon açığı varken işten çıkarmaların yapılması da ilginç bir bilgi olarak karşımıza çıkıyor. 

İşten çıkarmalar, daha çok şirketin iş gücünü planlı bir şekilde düzenleme ve dengeleme amacıyla gerçekleştirilen bir stratejinin bir parçası olarak görülüyor. Yani, şirketin iş gücünü daha etkili bir şekilde yönetmek ve operasyonlarını optimize etmek için bu adımın atılmış olduğu düşünülüyor.

Salesforce, geçen yıl da iş gücünü yüzde 10 oranında azaltmış ve bazı ofisleri kapatmıştı. Bu adım, pandemi döneminde hızlı bir işe alımın ardından oluşan fazla işgücünü dengeleme çabasıydı. Bu strateji, şirketin kazançlarını destekledi ve ikinci ve üçüncü çeyreklerde gelir artışı elde etmesine ve yıllık kar tahminini yükseltmesine imkan tanıdı.

Son olarak, Salesforce'un 2023'ün üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına göre, şirket önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11'lik bir gelir artışıyla 8.72 milyar dolar gelir elde etti. Salesforce, tarihsel olarak yılda yüzde 20'nin üzerinde büyüme göstermişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.