Biyoteknoloji girişimi Infinite Roots, 58 milyon dolar yatırım aldı

Infinite Roots, alternatif protein üretiminde mycelium fermantasyon teknolojisi üzerine çalışan bir biyoteknoloji şirketi olarak tanımlanıyor.
Biyoteknoloji girişimi Infinite Roots, 58 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji girişimi Infinite Roots, 58 milyon dolar yatırım aldı. Almanya merkezli şirketin B serisi yatırım turuna Dr. Hans Riegel Holding liderlik etti. Eski adı Mushlabs olan şirketin yatırım turuna Europe Investment Council, REWE Group, Betagro VenturesClay Capital, FoodLabs, Redalpine, Simon Capital ve Happiness Capital katıldı. Infinite Roots, yeni yatırımı, üretim alanını genişletmek ve yeni ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı.  

Şirket, 2018 yılında Mazen Rizk, Anne-Catherine Hutz, Philip Tigges ve Thibault Godard tarafından kuruldu. Infinite Roots, alternatif protein üretiminde mycelium fermantasyon teknolojisi üzerine çalışıyor. Mycelium, mantarların kök sistemine benzeyen ince bir ipliksi yapı olarak biliniyor. Şirket, bu yapıyı kullanarak protein açısından zengin bir alternatif protein üretiyor.

Mycelium, özel bir ortamda beslenerek büyütüyor. Protein, lif ve diğer besin öğeleri içeren bir materyal elde ediliyor. Şirket, Bitburger Brewery Group gibi büyük şirketlerle stratejik ortaklıklar kurmayı planlıyor ve bu ortaklıkla, üretim kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Infinite Roots, bu alanda faaliyet gösteren tek girişim değil. Meati, Nature's Fynd, Myco Technology, Enough, Marlow Foods, Sqim bu alanda dikkat çeken diğer girişimler arasında yer alıyor.

Gıda teknolojisi uzmanları, bitkisel bazlı alternatif atıştırmalıkların küresel ısınmayı önleme konusunda önemli bir yere sahip olduğu görüşünde birleşiyor. Çünkü besiciliğin sera gazlarının artmasına neden olduğu ve küresel ısınmayı tetiklediği düşünülüyor. Bir taraftan gıda sisteminde hızlı ve iddialı değişiklikler yapan bitki bazlı et sektörünün büyüklüğünün ise 2030 yılına kadar 24.8 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.