eBay, çalışanlarının yüzde 9'unu işten çıkarıyor

eBay, geçen çeyrekte 1.3 milyar dolarlık bir kâr açıklamış olmasına rağmen, şirketin CEO'su Jamie Iannone değişime ihtiyaç duyduklarını açıkladı.
eBay, çalışanlarının yüzde 9'unu işten çıkarıyor

Tencent bünyesindeki Riot Games'in 500'den fazla çalışanını işten çıkaracağı bilgisini dün sizlere aktarmıştık. Ocak ayının başından bu yana Google, Discord, TwitchUnity gibi teknoloji şirketleri işten çıkarma haberleriyle gündeme geldi ve gelmeye devam ediyor. Ne yazık ki sektördeki bu eğilimi henüz sona ermedi ve durum hala belirsiz bir seyir izliyor. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri arasında işten çıkarma haberleri her geçen gün artıyor.

Bugün de yeni bir işten çıkarma haberi e-ticaret platformu eBay'den geldi. Şirket, yaklaşık 1.000 çalışanını, yani şirketin tam zamanlı iş gücünün yüzde 9'unu işten çıkaracağını duyurdu. Bu karar, eBay'in kısa süre önce İsrail'deki 250 çalışanının yaklaşık 25'ini işten çıkarmasının ardından geldi. 

Şirket, geçen çeyrekte 1.3 milyar dolarlık bir kâr açıklamış olmasına rağmen, eBay CEO'su Jamie Iannone, şirketin değişime ihtiyacı olduğunu ifade etti. Ayrıca daha verimli olabilmek amacıyla bazı ekiplerin birleştirileceğini belirtti.

Jamie Iannone, çalışanlarına gönderdiği notta, son üç yılda yapılan temel değişikliklerin müşteri memnuniyetini artırdığını, ancak eBay'in hızlı kararlar alabilmesi için ekipleri daha iyi organize etmesi gerektiğini vurguladı. ABD'deki tüm çalışanlarına uzaktan çalışma çağrısı yaptı. 

Bu gelişmeler, teknoloji sektöründeki büyük oyuncuların, ekonomik belirsizliklere ve sektörel değişimlere ayak uydurabilmek adına stratejik ve yapısal değişikliklere gitmeye devam ettiğini gösteriyor. Aynı zamanda, bu kararlar şirketlerin uzun vadeli sürdürülebilir büyüme hedeflerini şekillendirmede ve rekabet ortamına adapte olmada ne kadar etkili olduklarını da yansıtıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.