Elektrikli araç şarj yazılımı sağlayıcısı Monta, 80 milyon euro yatırım aldı

Monta, elektrikli araç şarj altyapısının yönetimini ve geliştirilmesini kolaylaştırmak için bir platform sunuyor.
Elektrikli araç şarj yazılımı sağlayıcısı Monta, 80 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araç alanında faaliyet gösteren Monta, 80 milyon euro yatırım aldı. B serisi yatırım turuna Energize Capital, GreenPoint Partners ve Export and Investment Fund liderlik etti. Şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Headline, byFounders, AENU, Creandum ve Quantum Light yer aldı.

Monta'nın toplam yatırım miktarı, B serisi ile 130 milyon dolara çıktı. Monta, yeni yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanacağını açıkladı. 

2020'de Casper Rasmussen ve Anders Pedersen tarafından kurulan şirket, elektrikli araç şarj altyapısının yönetimini ve geliştirilmesini kolaylaştırmak için bir platform sunuyor. Monta'nın sunduğu çözümleri kullananlar arasında donanım üreticileri, operatörler, işletmeler ve elektrikli araç sürücüleri bulunuyor. Monta'nın geliştirdiği platform, şarj noktalarının performansını değerlendirme, markaları karşılaştırma, sorun giderme ve bakım süreçlerini optimize etme konusunda hizmet veriyor.

Monta, elektrikli araç şarj altyapısının etkili bir şekilde yönetilmesini sağlıyor. Filo yönetimi, ev ve iş yerlerindeki şarj ihtiyaçlarının optimizasyonu, şarj noktalarının verimli kullanımı ve geniş dolaşım ağından en iyi şekilde faydalanma gibi konularda çeşitli araçlar sunuyor. Bu da işletmelere ve operatörlere enerji ve işletme maliyetlerinde tasarruf sağlıyor.

Monta'nın yazılım platformu, geniş bir şarj altyapısına erişim imkanı sunuyor. Girişim, 600 binden fazla şarj noktasında şarj yapabilme avantajı, sürücülere seyahatleri sırasında güvenilir ve uygun şarj imkanları veriyor.

Şirketin hedefi, mobilite sektöründe elektrifikasyonun demokratikleşmesini sağlamak ve elektrikli araç şarj operasyonlarını tüm paydaşlar için daha erişilebilir ve sürdürülebilir hale getirmek.

Monta'nın 2023 yılında yıllık gelirini yüzde 600 artırdığını; Fransa ve İspanya'da faaliyet göstermeye başlayan girişimin çalışan sayısını da neredeyse iki katına çıkardığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.