Kripto odaklı piyasa analizi girişimi: Biyond

Piyasa istihbaratı ve market zekası hizmetleri sunan Biyond, yapay zeka tabanlı ve muhakemeye dayalı araçlara odaklanıyor.
Kripto odaklı piyasa analizi girişimi: Biyond

Nathan Batchelor, Bürkan Beyli, Efe Şen, Faruk Özbaş ve Emrah Ahi tarafından kurulan Biyond, hızla gelişen dinamik kripto piyasalarındaki bireysel yatırımcılara kurumsal seviyede piyasa istihbaratı sağlıyor. Girişim, bu anlamda bilgi asimetrisini ortadan kaldırdığını ifade ediyor.

Piyasa istihbaratı ve market zekası hizmetleri sunan Biyond, hem kripto meraklılarına hem de geleceğin traderlarına yapay zeka tabanlı ve muhakemeye dayalı araçlar sunmaya odaklanıyor.

Girişimin ekibinde yatırım profesyonelleri, akademisyenler, deneyimli traderlar, veri bilimciler ve yapay zeka (AI) uzmanları bulunuyor. Ekip, regülasyon yaygınlaştığında yeni nesil –yapay zeka tabanlı– yatırım aracılığı ve danışmanlığı şirketi olarak faaliyet göstermeyi amaçlıyor.

Öne çıkan özellikler

Platform, geçmişe dönük performansı şeffaf olarak paylaşılan, yapay zeka destekli ve muhakemeye dayalı özgün indikatörler sunuyor. Bu kapsamda yapay zeka ve gelişmiş öğrenme teknolojilerinden faydalanan indikatörler ve kullanıcı dostu yatırım kararı destek mekanizmaları sunuluyor. 

Kullanıcılar, tek bir platform üzerinden gerçek zamanlı piyasa istihbaratı ve yatırım ürünlerine erişebiliyor. Girişimin ürün ve hizmetleri kripto dünyasına dinamik olarak yönetilen ve piyasa koşullarına göre yeniden dengelenen ETF ürünleri de kapsıyor.

Uzman analizler özelliği ile kullanıcılar, deneyimli kripto analistlerinden oluşan uzman ekibin içgörü ve yorumlarını kapsayan ve sektördeki son gelişmelerin değerlendirildiği analizler ve interaktif web seminerlerini takip edebiliyor. 

Ayrıca platformda yatırım portföyleri, uygulamalı eğitim içeriği, gerçek zamanlı piyasa analizi ve kapsamlı araştırma raporları sunulmakta. 

Girişimin paylaştığı bilgilere göre Biyond, makroekonomik araştırma, geleneksel finans verileri, yatırımcı hissiyatı, muhakeme temelli perspektif ve zincir içi analizi tek bir platformda bir araya getirmesiyle rakiplerinden ayrışıyor. Ekip bu konuda sözlerini şöyle ifade ediyor: 

Şeffaf bir performansa sahip akademik ve profesyonel trading ekibimiz sayesinde risk ve portföy yönetiminde güvenilir bir kaynak olma özelliği taşıyoruz.

Girişim, üyelik tabanlı bir gelir modeline sahip. Ücretsiz sürüme de sahip olan Biyond'un üyelik paketleri yıllık ödemede aylık 15 dolarlık Temel ve yıllık ödemede aylık 65 dolar Pro olmak üzere ikiye ayrılıyor. 

Girişime yapılan yatırımlar

Biyond'un yatırımcıları arasında girişim sermayesi şirketi Finberg, varlık yönetimi şirketi Re-Pie ve Colendi yer alıyor. Biyond Ekim 2022’de Finberg, Re-Pie ve Colendi’den tohum yatırım aldı. Aralık 2023’te aynı yatırımcılarla ikinci kısım yatırımı turunu tamamladı.

Platform, 2023’ün Mayıs ayında ilk versiyonunun küresel lansmanını gerçekleştirdi. Böylece girişim, ilk bir ayda birkaç yüz müşteri çekmeyi başardı. 2023’ün Kasım ayında gelişmiş yeni versiyonunu yayınlayan Biyond, büyümeye odaklandı. Girişim gelecek planlarını ise şu cümlelerle aktarıyor: 

Dünya çapında çeşitli piyasalarda brokerlik ve portföy yönetimi lisansı alarak bireysel ve kurumsal yatırımcılara yatırım danışmanlığı ve aracılık hizmetleri sunmayı hedefliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.