Seyahat yönetim platformu TravelPerk, 104 milyon dolar yatırım aldı

TravelPerk'ün 104 milyon dolarlık yatırım turu, SoftBank liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, SoftBank haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında da yer alan Kinnevik ve Felix Capital katıldı.
Seyahat yönetim platformu TravelPerk, 104 milyon dolar yatırım aldı

İş amaçlı seyahat edenler için seyahat yönetimi platformu olarak karşımıza çıkan TravelPerk, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. TravelPerk tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 104 milyon dolar yatırım aldı. TravelPerk'ün 104 milyon dolarlık yatırım turu, SoftBank liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, SoftBank haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında da yer alan Kinnevik ve Felix Capital katıldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte SoftBank'tan Stephen Thorne, TravelPerk şirketinin yönetim kuruluna katıldı.

TravelPerk girişiminin en son 2022 yılının Ocak ayında D serisi yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Alınan 104 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte TravelPerk'ün bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 500 milyon doları aştı. TravelPerk tarafından paylaşılan bilgilere göre girişimin değerlemesi ise 1,4 milyar dolar seviyesinde.

2015 yılında Avi Meir, Javier Suarez ve Ron Levin tarafından Barselona'da kurulan TravelPerk, iş seyahatleri için bir yönetim ve harcama platformu olarak ön plana çıkıyor. 

Hem harcama hem de insan kaynakları platformları ile entegre bir şekilde de çalışabilen TravelPerk, Avrupa ve ABD'de büyümeyi hedefliyor. TravelPerk'ün müşterileri arasında ise Wise, Revolut, Redbull, GetYourGuide ve Aesop gibi önemli markalar yer alıyor. 

2023 yılında gelirlerini yüzde 70 oranında artıran TravelPerk'ün toplamda 1200'ü aşkın çalışanı bulunuyor. 1200 çalışanın 700'ü ise şirketin Barselona'daki merkezinde çalışıyor. İş seyahatleri ile ilgili verileri de paylaşan TravelPerk, 2023 yılında en çok iş seyahati gerçekleştirilen şehrin Londra olduğunu aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.