Apple CEO'su Tim Cook, 2023'te 63,2 milyon dolar kazandı

Tim Cook'un geçtiğimiz yılki kazancı 99,4 milyon dolardı. Cook'un 2023'te kazandığı miktar 63,2 milyon dolar olarak açıklandı.
Apple CEO'su Tim Cook, 2023'te 63,2 milyon dolar kazandı

Apple, bugün yatırımcılar için paylaştığı belgelerde yönetici ücretleri, hissedar teklifleri ve daha fazlası hakkında bir dizi ayrıntıyı ortaya çıkardı. Belgelerdeki en dikkat bilgiler ise Apple CEO'su Tim Cook da dahil olmak üzere Apple yöneticilerinin ücretlerine ilişkin ayrıntılar.

Tim Cook'un geçtiğimiz yılki kazancı 99,4 milyon dolardı. Cook'un geride bıraktığımız sene kazandığı miktar ise 63,2 milyon dolar olarak açıklandı.

Cook'un toplam kazancı, 3 milyon dolar baz maaş, 47 milyon dolar hisse senedi ödülü, 10,7 milyon dolar performansa dayalı bonus ödülü ve 2,5 milyon dolar katkı, süreli hayat sigortası primleri, tatil parası, güvenlik giderleri ve kişisel uçak seyahati giderleri, diğer tazminatlar gibi kalemleri içeriyor.

Tim Cook şu anda, toplam 3.280.053 adet Apple hissesinin yanı sıra henüz hak edilmemiş 1.291.086 adet RSU'ya (Restricted Stock Units) sahip.

2023 yılında Apple'ın yönetim kurulu, hissedarları ve Cook'un kendisi Cook'un tazminatını azaltmaya karar verdi. Cook'un hedef ödülü 49 milyon dolardı ve Apple'ın performansı nedeniyle bu rakam aşıldı. 2024 yılı için Cook'un hedef hisse senedi ödülü 50 milyon dolar olarak belirlendi ve bunun yüzde 75'i performansa dayalı hak edişe tabi olacak.

Aralarında Luca Maestri, Kate Adams, Deirdre O'Brien ve Jeff Williams'ın da bulunduğu diğer üst düzey yöneticilerin her biri ise çoğu hisse senedi ödülü şeklinde olmak üzere yaklaşık 27 milyon dolar kazandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.