Martı, hisse geri satın alma programı başlattı

Martı, paylaştığı bir açıklama ile birlikte "hisse geri satın alma programı" başlattığını duyurdu. Şirket, söz konusu program ile birlikte hisselerinin bir bölümünü hissedarlarından geri satın alacak.
Martı, hisse geri satın alma programı başlattı

Ülkemizdeki elektrikli scooter kiralama pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Martı'nın SPAC yöntemi ile New York borsasında halka arz gerçekleştirdiğini geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Gerçekleşen Halka arz sonrasında ise Martı'nın hisse değeri hızlı bir şekilde düşmeye başladı.

Hatırlatmak gerekirse Ağustos ayında yani halka arzdan yaklaşık 1 ay sonra Martı'nın hisse değerinin 1 doların altına düştüğünü sizlere aktarmıştık. O günden bu yana düşmeye devam eden Mart'ının hisse değeri, şu an için 0,65 dolardan işlem görüyor.

Bu durumu değiştirmek için önemli bir adım atan şirket, paylaştığı bir açıklama ile birlikte "hisse geri satın alma programı" başlattığını duyurdu. Kısacası Martı, söz konusu program ile birlikte hisselerinin bir bölümünü hissedarlarından geri satın alacak.

Yapılan açıklamada paylaşılan bilgilere göre Martı, program kapsamında 2,5 milyon dolara kadar hisse alımı gerçekleştirecek. 9 Ocak itibarıyla 2,5 milyon dolarlık hissenin şirketin piyasa değerinin yaklaşık yüzde 7,9'unu tekabül ettiğini de ayrıca paylaşalım.

Açıklama ile birlikte yürürlüğe giren hisse geri satın alma programı, önümüzdeki 6 aylık süre için geçerli olacak. Martı, hisse geri satın alma programı kapsamında hisse başına 1,65 dolar ödeyecek. Martı'nın hisse değerinin şu an için 0,65 dolar seviyelerinde olduğunu tekrardan hatırlatalım. Kısacası Martı, hisse geri satın alma programı kapsamında hisseleri değerinin 2 katından daha fazla bir bedelle satın alacak. 

Hisse geri satın alma programının Martı'nın hisse değerini nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.