Togg'dan yeni fastback modeli: Togg T10F

Togg, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2024'te yeni elektrikli otomobili olan T10F'i tanıttı.
Togg'dan yeni fastback modeli: Togg T10F

Ülkemizin yerli otomobil projesi olan Togg'u ilk olarak 2019 yılında sizlere aktarmıştık. İlk elektrikli otomobili olan Togg T10X'u ise geçtiğimiz Mart ayında satışa sunan Togg, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2024 etkinliğinde yeni elektrikli otomobilini tanıttı.

Togg'un ikinci elektrikli otomobili olacak olan T10F, fastback tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Togg tarafından yapılan açıklamalara göre Togg T10F modeli, tıpkı T10X gibi kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle gelişen bir araç olacak.

Togg T10F teknik özellikleri

T10F modelinin RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle satışa sunulacağını da ekleyelim. 160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350 ve 600 kilometreye varan menziller sunacak.

Çift motorlu T10F modeli ise 0'dan 100 km/s hıza 4,6 saniye içinde çıkabilecek. 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonun ise 530 kilometreye varan bir menzil sunması planlanıyor. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh olacak. Bataryaları sayesinde harici bir güç kaynağı olarak da kullanılabilecek olan T10F,  elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak.

T10F modelinin dikkat çeken özellikleri arasında “yoğun trafik pilotu” asistan özelliği de yer alıyor. Kullanıcılar bu özellikle 15 km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10F’in kontrolünde ilerleyebilecek. Togg T10F modelinin 2025 yılı içinde önce Türkiye, sonrasında ise Avrupa pazarı için satışa sunulacağını da ekleyelim. T10F modelinin fiyatı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Zamanın ruhunu yansıtan bir fastback olan T10F’i 2025 yılında Türkiye’den başlayarak kullanıcıları ile buluşturacaklarını belirten Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, T10F’in yanı sıra küresel pazarlara açılmaya hazır olan dijital deneyim platformlarını ve temiz enerji çözümlerini de CES’te sergilediklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.