SEC'in X hesabı hacklendi: Paylaşılan sahte ETF gönderisi ile Bitcoin hızlıca yükseldi ve ardından düştü

Sahte gönderinin paylaşılmasının akabinde Bitcoin fiyatları hızlı bir yükseliş ve düşüş yaşadı. 
SEC'in X hesabı hacklendi: Paylaşılan sahte ETF gönderisi ile Bitcoin hızlıca yükseldi ve ardından düştü

Hatırlarsanız, daha önce kripto para dünyasında ETF'lerin rolünü ve bu bağlamda güncel gelişmeleri sizlere aktarmıştık. Belli bir süredir piyasada beklenti yaratan Bitcoin ETF'lerinin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 10 Ocak yani bugün itibarıyla onaylanması beklenirken, SEC'in resmi X hesabı saldırıya uğradı.

SEC'in X hesabı tarafından Salı günü atılan sahte gönderi, SEC'in yatırım şirketlerinin Bitcoin ETF başvurusuna onay verdiğini ifade etmekteydi. Bu sahte gönderi, uzun zamandır beklenen haberin 1 gün önce açıklandığı izlenimi bırakıyordu. Sahte gönderinin paylaşılmasının akabinde Bitcoin fiyatları hızlı bir yükseliş ve düşüş yaşadı. 

SEC başkanı Gary Gensler, paylaştığı bir gönderi ile SEC'in henüz herhangi bir onaylamada bulunmadığını  açıkladı. Bunun üzerine Bitcoin piyasalarında satışlar gerçekleşmeye başladı. 

Sadece Gary Gensler değil, X'in güvenlik hesabı da paylaştığı bir gönderi ile SEC'in hesabının ele geçirildiğini doğruladı. 

Tüm bu açıklamaların neticesinde anlaşıldığı üzere SEC'in hesabı ele geçirilmişti. Şimdiye kadar SEC'in sergilediği tavır ile çelişen bu durum, kripto yatırımcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

Bitcoin fiyatları kısa bir süre içinde 47 bin 903 dolar seviyesine yükselirken, aynı şekilde hızlıca 44 bin 901 dolar seviyesine düşüş gerçekleşti. 

SEC yaptığı açıklamada X hesabına yetkisiz erişimin sonlandırıldığını belirtti. Buna ek olarak kurum, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"SEC, konuyu araştırmak ve hem yetkisiz erişim hem de ilgili herhangi bir suistimalle ilgili uygun sonraki adımları belirlemek için kolluk kuvvetleri ve hükümet genelindeki ortaklarımızla birlikte çalışacaktır"

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.