Getty Images'dan metinsel komutlarla stok fotoğraf üreten araç: AI Image Generator by iStock

AI Image Generator by iStock, metinsel komutlarla stok fotoğraf üretmeye odaklanıyor.
Getty Images'dan metinsel komutlarla stok fotoğraf üreten araç: AI Image Generator by iStock

Getty Images, Nvidia ile yapay zeka odağındaki ortaklığını ilerleterek iStock'ta AI Image Generator by iStock isimli yeni üretimsel yapay zeka aracını kullanıma sunduğunu açıkladı. Araç, metinsel komutlarla stok fotoğraf üretmeye odaklanıyor. Bu arada iStock'un Getty Images çatısı altında yer aldığını hatırlatalım. 

iStock'un bu yeni aracı, Getty'nin yapay zeka ile görsel oluşturma konusundaki ilk girişimi olan Generative AI by Getty Images'ı temel alıyor. 

Nvidia'nın Picasso modeli kullanılarak eğitilen araç, eğitim sürecinde yalnızca Getty'nin yaratıcı kütüphanesi ve iStock'un stok fotoğraf kütüphanesini kullandı. Eğitim sürecinde Getty'nin editoryal görsel kütüphanesinden yararlanılmamasının nedeni ise aracın ticari markalar veya bilinen kişilikler üretmesini önlemek. 

Kullanıcılar 14,99 dolar karşılığında 100 komut hakkına sahip olacak. Her bir komut ise dört görüntü oluşturacak.

Getty Images AI ve AI Image Generator by iStock arasındaki farklar 

Getty Images, ağırlıklı olarak çok kullanıcılı bir kurumsal çözüm sunarken, iStock ağırlıklı olarak bireysel veya tek kişilik kullanıcılara hizmet veriyor. iStock'un üretimsel yapay zekası ise stok fotoğrafa ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedefliyor. 

Getty Images AI platformu ile yeni AI Image Generator by iStock arasındaki farklardan biri de yasal tazminat. Getty Images'ın Generative AI hizmetinde aksine, kullanıcılar sınırsız tazminat hakkına sahip. Ancak bu durum, iStock platformunda geçerli olmayacak. Platform, mevcut kütüphanesi için sunduğu lisanstaki gibi varlık başına 10 bin dolarlık bir sınıra sahip olacak.

Eğer içeriğiniz söz konusu modeli eğitmek için kullanıldıysa, gelir paylaşım programına katılmanız mümkün. Getty, ilk üretimsel yapay zeka platformunda da aynı gelir paylaşımı modeliyle ilerlemişti.

iStock AI Generator'a gelmesi beklenen özellikler

Getty sözcüsü Alexander Lazarou'nun aktardıklarına göre; ilerleyen dönemde iStock platformu Inpainting ve Outpainting isimli özelliklerini de yayına alacak. Inpainting, kullanıcıların bir görüntünün bir alanını maskelemesine ve ardından bu alanı bir metinsel komutlarla bir kişi veya nesne ile doldurmasına imkan tanıyor. Outpainting ise bir fotoğrafı farklı en-boy oranları için genişletiyor ve bu yeni bölgeleri dolduruyor.

İnpainting'e benzer şekilde çalışan bir değiştirme özelliğinin de yayına alınması planlanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, maskelenmiş bölge içindeki insanlar ve nesneler gibi belirli öğeleri değiştirebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.