Quora, yapay zeka sohbet platformu Poe için a16z'den 75 milyon dolar yatırım aldı

Soru-cevap sitesi Quora, yapay zeka sohbet platformu Poe için a16z'den (Andreessen Horowitz) 75 milyon dolar yatırım aldı.
Quora, yapay zeka sohbet platformu Poe için a16z'den 75 milyon dolar yatırım aldı

Soru-cevap sitesi Quora, son dönemde yapay zeka sohbet platformu Poe ile gündemdeydi. Bu arada şunun altını hızlıca çizmek gerek; Poe aslında başlı başına bir yapay zeka sohbet robotu değil, onun yerine ChatGPT ve Claude gibi birçok uygulamayı tek yerden kullanmayı sağlıyor. Hatta platform, kişilerin kendi sohbet robotlarını üretmesine de imkan veriyor

Yapay zeka bu denli bir yükselişteyken ve Quora da odağını bu alana kaydırmışken, şirket 7 yıl sonra yeni bir yatırım aldı, hem de Andreessen Horowitz'ten, nam-ı diğer a16z'den. Bu kapsamda a16z, Quora'ya 75 milyon dolar yatırım yaptı ve tabii ki yatırımın büyük bir kısmının Poe için kullanılacağı açıklandı.

Quora CEO'su Adam D'Angelo yaptığı açıklamada, "Yatırımın büyük bir kısmının, kısa süre önce başlattığımız içerik oluşturucudan para kazanma programımız aracılığıyla platformdaki botların içerik oluşturucularına ödeme yapmak için kullanılmasını bekliyoruz" dedi. Quora, ekim ayında Poe için, Poe'da botlar veya istemler oluşturan kişilerin gelir elde etmesine olanak tanıyan bu yaratıcı para kazanma programını başlatmıştı. Bu sayede botları Poe AI ile entegre eden geliştiriciler bile para kazanmaya hak kazanıyor.

Quora en son 2017'de yatırım almıştı ve bu dönemde şirketin değeri 1,8 milyar dolardı. Ancak Quora'nın son yatırımı ile şirketin yeni değerinin 500 milyon dolar olduğu paylaşıldı, bu da ciddi bir düşüş demek.

Tüm bunların yanı sıra Quora yapay zeka rüzgarını da arkasına almış gibi görünüyor, zira Adam D'Angelo, Quora'nın geçen hafta şimdiye kadarki en yüksek kullanım haftasını yaşadığını ve platformun aylık 400 milyondan fazla tekil ziyaretçiye sahip olduğunu da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.