Yapay zeka sohbet robotlarını tek yerde bir araya getiren Poe'dan yeni özellik: Chatbot oluşturma

Quora tarafından hayata geçirilmiş olan Poe, birçok yapay zeka sohbet robotunun tek yerden aktif olarak kullanılmasını sağlıyor. Platform şimdi de herkesin kendi chatbot'unu oluşturmasına izin vermeye başladı.
Yapay zeka sohbet robotlarını tek yerde bir araya getiren Poe'dan yeni özellik: Chatbot oluşturma

Son birkaç aydır ChatGPT'nin yadsınamaz yükselişi, birçok platformun da bu alanda aksiyon almasına neden oluyor. Bu kapsamda Quora tarafından hayata geçirilmiş olan Poe, birçok yapay zeka sohbet robotunun tek yerden aktif olarak kullanılmasını sağlıyor. ChatGPT ve GPT-4'ün yanı sıra Sage, Claude, Dragonfly da Poe üzerinden kullanılabiliyor. Ancak GPT-4 ve Claude+ için kişinin günde tek soru sorma hakkı bulunuyor. Bunun dışında diğer yapay zeka sohbet robotlarını uygulama üzerinden sınırsız olarak kullanmanız mümkün.

Poe, halihazırda işlevsel bu özelliğinin yanı sıra şimdi ilgi çekici yeni bir özelliği daha yayına aldı. Platform, bundan böyle basit komutlar ile chatbot oluşturulmasına imkan tanıyor. Poe, bu hamlesi ile herkesin yalnızca birkaç kelimeyle kendi sohbet robotunu oluşturmasını istiyor.

Quora CEO'su Adam D'Angelo, Poe'nun yeni özelliği ile ilgili birkaç paylaşım yaptı ve kullanıcıların Claude veya ChatGPT tabanlı kendi botlarını oluşturabileceklerini açıkladı. Bot oluşturulduktan sonra, kendi benzersiz URL'ine sahip olacağı açıklandı. Bu URL şöyle bir uzantıya sahip olacak; poe.com/bot-ismi. Yani oluşturulan chatbot'lar Poe üzerinden kullanıcılara ulaştırılacak.

 Özellik, geçtiğimiz günlerde tüm Poe kullanıcılarına sunuldu ve herkesin kısa bir metin istemi yazmasına ve yeni yaratımları için temel olarak mevcut bir LLM'i seçmesine izin vermeye başladı. Şu an bot oluşturmak için yapılması gereken tek şey, Poe kullanmaya başlayıp chatbot listesinin altında yer alan "Create a bot" butonuna tıklamak. Kullanıcı tarafından oluşturulan bilgi istemi ve temel LLM daha sonra özelleştirilebilen ve başkalarıyla paylaşılabilen yeni bir sohbet botu oluşturmak için kullanılıyor. Poe, bu yöntemin farklı amaçlar ve kişilikler için çok çeşitli sohbet robotları üretebileceğini iddia ediyor.

Kullanıcıların, Poe aracılığıyla botlara erişebileceğini söyleyebiliriz. Beğenilen bir bot bulunduğunda, botu takip etmek mümkün olacak. Bot daha sonra Sage, Claude ve diğerleri gibi genel amaçlı botların yanında Poe'nun kenar çubuğu bot listesinde görünecek. Bu şekilde kişiler, chatbot'ları unutmamış olacaklar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.