AWS Outposts, Türkiye için kullanıma sunuldu

AWS Outposts, müşterilerin ve çözüm ortaklarının AWS küresel altyapısındaki geniş bir servis yelpazesine bağlanırken önemli AWS servislerini kendi veri merkezlerinde çalıştırmalarına imkan sağlıyor.
AWS Outposts, Türkiye için kullanıma sunuldu

AWS Outposts servisinin AWS’i kendi veri merkezinde kullanmak isteyen firmalar için geliştirilmiş, tamamen AWS tarafından yönetilen bir servis olduğunu 2021 yılında sizlere aktarmıştık. Bugüne AWS Türkiye tarafından aktarılan bilgilere göre AWS Outposts, Türkiye'de kullanıma sunuldu.

Paylaşılan bilgilere göre AWS Outposts, artık Türkiye'deki veri merkezlerine ve kurum içi ortamlara gönderilip kurulabilecek. AWS Outposts, müşterilerin ve çözüm ortaklarının AWS küresel altyapısındaki geniş bir servis yelpazesine bağlanırken önemli AWS servislerini kendi veri merkezlerinde çalıştırmalarına imkan sağlıyor.

Kurum içi sistemlere düşük gecikmeli erişim gerektiren iş yükleri, yerel veri işleme ve yerel sistem bağımlılıkları olan uygulamaların taşınması için bir çözüm sunan AWS Outposts, veri yerleşimi gereksinimlerinin karşılanmasına da olanak tanıyor.

AWS Outposts’u Türkiye’deki müşterilerine sunmaktan heyecan duyduklarını belirten AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, bu sayede yerel müşterilerinin müşteri deneyimlerini geliştiren ve iş performansını artıran teklifler geliştirmeye odaklanırken, altyapı yönetiminin ağır yükünü onlara bırakabileceklerini paylaştı.

AWS Outposts'un müşterilerin verileri yerel olarak işlemesine olanak tanıdığını ve yüksek kaliteli, çok oyunculu oyun deneyimleri, üretim yönetim sistemleri ve tıbbi teşhis gibi düşük gecikme süresi veya veri yerleşimi gerektiren uygulamaları destekleyerek çeşitli sektörlerde daha fazla inovasyonun ortaya çıkmasına yardımcı olduğunu da belirten Aydın, yerel işletmelerin büyümesine yardımcı olmak ve Türkiye’deki ekonomik üretkenliği artırmak için ülkedeki kuruluşlarla ve AWS çözüm ortaklarıyla birlikte çalışmaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.