Unity, çalışanlarının yüzde 25'ini işten çıkarıyor

Unity, çalışanlarının yüzde 25'ini işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bu süreçten 1800'den fazla çalışanın etkileneceği bildiriliyor.
Unity, çalışanlarının yüzde 25'ini işten çıkarıyor

Unity'nin SEC'e yaptığı başvuruya göre şirket, çalışanlarının yüzde 25'ini işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bu süreçten 1800'den fazla çalışanın etkileneceği bildiriliyor. Şirketin başvurusunda "ana faaliyet alanını yeniden yapılandırırken kesintiler yapıldığı" ifadesi kullanıldı, işten çıkarmalar da bu kesintiler arasında yer alıyor. 

Unity geçtiğimiz yıl içinde, 265 çalışanı etkileyen birkaç işten çıkarma turu yaşadı. Geçen yıl yaşanan işten çıkarmalar, şirketin fiyatlandırma modelinde geliştiricileri hayal kırıklığına uğratan değişiklikler yapmasından sonra gerçekleşmişti. Hatta Unity sonuç olarak yeni politikanın bazı kısımlarını geri çekmiş, şirketin o dönemki CEO'su John Riccitiello da istifa etmişti.

Unity sözcüsü, "9 Kasım 2023 tarihli hissedar mektubumuzda özetlenen şirket sıfırlamamızın bir parçası olarak, Unity'nin tüm ekiplerdeki toplam iş gücümüzün yaklaşık yüzde 25'ini hedefleyen bir iş gücü azaltımı uygulama yönünde zor bir karar aldığını duyurduk" ifadesini kullandı. Şirket, bunun şimdiye kadarki en büyük işten çıkarması olduğunu ve mart ayı sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Şirketin CEO'su Jim Whitehurst ise tüm Unity çalışanlarına gönderdiği notta "Ana işimize odaklanmak ve uzun vadeli başarımızı ve kârlılığımızı artırmak için yaptığımız işlerin sayısını azaltıyoruz" dedi. Whitehurst gelecek yapısal değişikliklerle ilgili bilgi vermezken, bir şirket sözcüsü ilave değişikliklerin olacağını doğruladı. Bunun, şirketin Temmuz 2022'den bu yana gerçekleştirdiği dördüncü işten çıkarma turu olduğunu da belirtelim.

Fall Guys ve Pokémon Go gibi popüler oyunlarda kullanılan Unity, işten çıkarmalar yapan büyük oyun şirketlerinden sadece biri. Epic Games, EA ve Naughty Dog gibi birçok şirket 2023 yılında sektörde 9 binden fazla kişiyi etkileyen işten çıkarmalar yapmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.