Yapay zeka destekli arama motoru Perplexity AI, 73,6 milyon dolar yatırım aldı

Perplexity AI'ın 73,6 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, 520 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.
Yapay zeka destekli arama motoru Perplexity AI, 73,6 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli arama motoru olarak hizmet veren Perplexity AI, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Perplexity AI tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 73,6 milyon dolar yatırım aldı. Perplexity AI'ın B serisi yatırım turunun 520 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. 

IVP liderliğinde gerçekleşen yatırım turunun katılımcıları arasında ise NEA, Databricks, Nvidia, Bessemer Venture Partners, Kindred Ventures. Amazon kurucusu Jeff Bezos, Elad Gil, GitHub CEO'su Nat Friedman, Shopify CEO'su Tobi Lutke ve Vercel kurucusu Guillermo Rauch da yer aldı.

Alınan 73,6 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Perplexity AI girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 99 milyon dolara ulaştı. 2022 yılında Aravind Srinivas, Denis Yarats, Johnny Ho ve Andy Konwinski tarafından kurulan Perplexity AI, kullanıcılarına yapay zeka destekli bir arama motoru sunuyor. 

Standart arama motorlarından farklı olarak chatbot benzeri bir arayüze sahip olan Perplexity AI, arama motoru içinde yapılacak olan aramaların bir sohbet çerçevesinde gerçekleşmesini sağlıyor. Kısacası Perplexity AI kullanıcıları, yapay zeka destekli bir chatbot ile konuşur gibi aradıkları sonuçlara ulaşabiliyorlar.

Perplexity AI'ın temelinde OpenAI, Microsoft ve Google ile rakip konumda olduğunu da paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse Microsoft, geçtiğimiz yıl Bing arama motoru içine ChatGPT desteğinin eklendiğini duyurmuştu. Google ise Bard ile birlikte benzer bir deneyim sunuyor. 

Perplexity AI platformu içinde farklı yapay zeka modellerinin kullanılabildiğini de ekleyelim. Perplexity'nun 20 dolarlık Pro versiyonunun kullanıcıları, arama motorunu kullanırken Google Gemini, Mistra 7Bl, Anthropic Claude 2.1 ve OpenAI GPT-4 arasında seçim yapabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.