Google, Bard'ın ücretli sürümü "Bard Advanced" üzerinde çalışıyor

Google, Gemini Ultra tarafından desteklenen Bard Advanced'in yanı sıra özelleştirilmiş botlar, power up, görevler ve galeri özellikleri üzerinde çalışıyor.
Google, Bard'ın ücretli sürümü

ChatGPT rakibi Google Bard, Google One üzerinden abone olabildiğiniz Bard Advanced isimli güncellenmiş bir versiyon üzerinde çalışıyor. Geliştirici Dylan Roussel'in X gönderisinde paylaştıklarına göre, Bard Advanced, Google'ın yeni yapay zeka modeli Gemini Ultra tarafından desteklenecek. 

Bu noktada Gemini Ultra'nın kapasitesini hatırlatmakta fayda var. Google'ın Gemini Ultra ve GPT-4 karşılaştırmasında yer alan bilgilere göre, günlük görevler için sağduyulu muhakeme konusunda GPT-4, yüzde 95.3 ile öne çıkarken, Gemini Ultra, yüzde 87.8 ile geride kalıyor. Bunun dışındaki muhakeme, matematik ve kodlama yeteneklerinde Gemini Ultra, GPT-4'ü geride bırakmayı başarıyor.

Şu anda Bard'ın güncel versiyonu Gemini Pro ile destekleniyor. Bard Advanced ise gelişmiş matematik ve muhakeme yetenekleriyle Bard'ın kapasitesini yukarı taşıyor. Google'ın Bard Advanced üzerinde çalıştığını öne süren tek kişi Dylan Roussel değil. Aynı şekilde geliştirici Bedros Pamboukian da bir kod dizisinde Google'ın Advanced sürüm üzerine çalıştığına dair ibareler bulduğunu açıkladı. 

Özelleştirilmiş botlar, power up, görevler ve galeri 

Dylan Roussel'in ortaya çıkardığı özelliklerden biri de Motoko kod adlı özellik oldu. Motoko, kullanıcıların özelleştirilmiş botlar üretmesini sağlıyor. Şu an için özeeliğin kullanım süreci hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor. Kullanıcılar, bu botları özgürce paylaşabileceği gibi bu özelliğe erişmek için abone olmak durumunda da kalabilir. Hatırlarsanız OpenAI da 2023'ün kasım ayında kişilerin kendi özel ChatGPT sürümlerini oluşturmasını sağlamaya başlamıştı. Google Bard'ın bu yeni özellik ile OpenAI'ın adımlarını takip ettiği aşikar. 

Paylaşılan bilgilere göre Google ayrıca power up isimli yeni bir özellik üzerinde daha çalışıyor. Özellik, Bard'a verdiğiniz komutları genişletmek ve geliştirmek için yapay zekadan faydalanıyor.

Bunlara ek olarak Bard ile neler yapabileceğinizi görmek adına farklı konuları keşfetmenize imkan tanıyan bir galeri bölümünden de söz edilmekte. Bununla beraber görece uzun işleri takip etmenizi sağlayan yeni bir görevler sekmesi ve paylaşılan Bard komutlarına özel bir arka plan eklemenin yeni bir yolu da gündemde. 

Tüm bu açıklamalara karşın Google sessizliğiniz korumaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere; test edilen her özellik her daim yayına alınmıyor. Bu anlamda bu özelliklerden hangilerinin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.