OpenAI, kişilerin kendi özel ChatGPT sürümlerini oluşturmasını sağlıyor

OpenAI, kişilerin kendi özel ChatGPT sürümlerini oluşturabileceğini açıkladı ve GPT Store'u tanıttı.
OpenAI, kişilerin kendi özel ChatGPT sürümlerini oluşturmasını sağlıyor

Dün sizlerle OpenAI'ın ChatGPT abonelerine sohbet robotları oluşturma yetkisi verebileceğini ve bu kapsamda bazı görsellerin sızdırıldığını söylemiştik. Hatta haberin sonunda "OpenAI'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de paylaşılanlar kısa bir süre sonra bu özelliğin kullanıcılara açılabileceğini gösteriyor." demiştik. Sonuç olarak, iddiaların yayılmasından sadece saatler sonra OpenAI, kişilerin kendi özel ChatGPT sürümlerini oluşturabileceğini açıkladı.

Şirketin, ilk kez düzenlediği geliştiriciler gününde duyurulan özellik, yine OpenAI'ın kendi blogunda şu ifadelerle tanıtıldı:

Belirli bir amaç için oluşturabileceğiniz ChatGPT'nin GPT adı verilen özel sürümlerini kullanıma sunuyoruz. GPT'ler, herkesin günlük yaşamında, belirli görevlerde, işte veya evde daha yararlı olması için ChatGPT'nin özel bir sürümünü oluşturmasının ve ardından bu oluşturmayı başkalarıyla paylaşmasının yeni bir yolu. Örneğin; GPT'ler herhangi bir masa oyununun kurallarını öğrenmenize, çocuklarınıza matematik öğretmenize veya çıkartma tasarlamanıza yardımcı olabilir.

OpenAI, herkesin kendi GPT'sini kodlama bilgisine gerek duyulmaksızın geliştirebileceğini açıkladı. Şu anda bir GPT oluşturmak isteyenler bunu chat.openai.com/create adresinden yapabiliyor. 

ChatGPT Plus ve Enterprise kullanıcılarının Canva ve Zapier AI Actions dahil olmak üzere deneyebilecekleri örnek GPT'lerin bugün kullanıma sunulduğu; GPT'lerin yakında daha fazla kullanıcıya sunulacağı da paylaşılanlar arasında.

GPT'leri ChatGPT'nin küçük, göreve özel yinelemeleri olarak tanımlamak mümkün. Bunları telefonlarımızdaki tek amaçlı uygulamalar ve özellikler gibi düşünebiliriz. Ancak bir zamanlayıcı veya kronometre tutmak veya sesli talimatlarınızı bir alışveriş listesine dönüştüren dijital bir asistan yerine, GPT'ler temelde onları eğittiğiniz her şeyi yapacak. OpenAI, GPT'lerin ne için kullanılabileceğine dair sekiz örnek sundu. Bu örnekler arasında kilerinizdekilere göre yemek tarifleri öneren dijital bir mutfak asistanından, çocuklarınıza ev ödevlerinde yardımcı olacak bir matematik danışmanına kadar birçok şey yer alıyor.

GPT Store

Bugünden itibaren GPT'ler oluşturabilmek ve bunları herkese açık olarak paylaşabilmek mümkün. Bu ayın ilerleyen günlerinde ise doğrulanmış içeriklerin yer aldığı bir GPT Store açılacak. GPT'ler mağazaya girdikten sonra aranabilir hale gelecek ve liderlik tablolarında yükselebilecek. Ayrıca üretkenlik, eğitim ve eğlence gibi kategorilerde karşılaşılan en kullanışlı ve keyifli GPT'ler öne çıkarılacak. Önümüzdeki aylarda, oluşturulan GPT'yi kaç kişinin kullandığına bağlı olarak para kazanmak da mümkün olacak. 

Bir GPT üçüncü taraf API'leri kullanıyorsa, verilerin bu API'ye gönderilip gönderilemeyeceğini kişi seçecek. Oluşturucular kendi GPT'lerini eylemler veya bilgilerle özelleştirdiklerinde, oluşturucu bu GPT ile OpenAI'ın kullanıcı sohbetlerinin modellerini geliştirmek ve eğitmek için kullanılıp kullanılamayacağını seçebilecek. 

GPT'ler, e-postalara eklenebilecek veya alışveriş asistanı olabilecek

Bir veya daha fazla API'ı GPT için kullanılabilir hale getirerek özel eylemler de tanımlayabilmek de mümkün hale getirilmiş. Eklentiler gibi eylemler, GPT'lerin harici verileri entegre etmesine veya gerçek dünya ile etkileşime girmesine olanak tanıyacak. GPT'ler veritabanlarına bağlanabilecek, e-postalara eklenebilecek veya alışveriş asistanı haline getirilebilecek.

OpenAI'ın bu gelişmesi oldukça dikkat çekici, çünkü yapay zeka konusunda sınırların olmadığını bir kere daha bizlere kanıtlıyor ve gelecek hakkında daha fazla heyecanlanmamızı sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.