OpenAI, ChatGPT abonelerine sohbet robotları oluşturma yetkisi verebilir

OpenAI'ın, ChatGPT abonelerine sohbet robotları oluşturma yetkisi verebileceği iddia ediliyor. 
OpenAI, ChatGPT abonelerine sohbet robotları oluşturma yetkisi verebilir

OpenAI, geçtiğimiz haftalarda ChatGPT Plus aboneleri için dosya yükleme ve analiz özelliğini etkinleştirmişti. Paylaşılan bazı ekran görüntülerine göre şimdi de OpenAI'ın, ChatGPT abonelerine sohbet robotları oluşturma yetkisi verebileceği iddia ediliyor. 

The Decoder'a göre, sızdırılan ekran görüntüleri ve videolar, GPT-4 kullanan ChatGPT'de zaten mevcut olan web tarama ve veri analizi gibi özelliklerin çoğuna sahip özel bir sohbet robotu oluşturucusunu gösteriyor. Buna göre OpenAI, kullanıcıların sohbet robotlarını paylaşabilecekleri veya başkaları tarafından yapılanlara göz atabilecekleri yeni bir pazara da sahip olacak gibi duruyor. 

SEO araçları geliştiricisi Tibor Blaho, kullanıcıların bir istem girmesine olanak tanıyan bir GPT Builder seçeneğini gösteren, özelliğin kullanıcı arayüzünün bir videosunu paylaştı. Bu videoya baktığımızda "Create" sekmesinde, bot için varsayılan bir dil, ton ve yazı stillerinin yer aldığı bir sekme görüyoruz.

Ardından, "Configure" sekmesinde botu adlandırmak, tanımlamak ve yapabilecekleri ve yapamayacakları hakkında talimatlar vermek için alanlar bulunuyor. Kullanıcılar ayrıca dosya yükleyebiliyor, web taraması ve görüntü oluşturma gibi yetenekleri değiştirebiliyor. Sohbet botuna özel eylemler eklemek için bir kutu da göze çarpanlar arasında. Son olarak, yapılandırma seçeneklerinin yanında, botu düzenlenirken test etmek için bir istem kutusu içeren bir önizleme bölmesi dikkat çekiyor.

OpenAI'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de paylaşılanlar kısa bir süre sonra bu özelliğin kullanıcılara açılabileceğini gösteriyor. Bekleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.