Yapay zeka destekli veri analitiği platformu B2Metric, 1,25 milyon dolar yatırım aldı

B2Metric'in 1,25 milyon dolarlık yatırım turu, Simya VC’nin liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka destekli veri analitiği platformu B2Metric, 1,25 milyon dolar yatırım aldı

Markaların kullanıcı davranış verilerini yapay zeka ve makine öğrenme teknolojileriyle anlamlandırarak, tahmine ve içgörülere dayalı eylem planları oluşturan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan B2Metric'in Mindvest'ten yatırım aldığını 2022 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık

Yapay zeka teknolojilerine odaklanan girişim, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. B2Metric tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1,25 milyon dolar yatırım aldı. B2Metric'in 1,25 milyon dolarlık yatırım turu, Simya VC’nin liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Simya VC haricinde ise Maxis Yenilikçi GSYF, Inveo Ventures, 100. Yıl Girişim Sermayesi, TT Ventures GSYF, Mindvest GSYF, Ethaum Venture Partners, Leap Investment ve Arman Erman da katıldı. B2Metric tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin globale açılması ve satış gelirlerini 3 katına çıkarması için kullanılacak.

2018 yılında Murat Hacıoğlu ve Tuna Sönmez tarafından kurulan B2Metric, telekomünikasyon, sigorta, finans, perakende, otomotiv ve diğer birçok sektörden şirketlerle iş birliği yaparak, sektöre özgü yapay zeka çözümler sunuyor.

B2Metric olarak büyüdükleri bu dönemde global açılımlarını desteklemek için 8 farklı yatırımcıyı bu turda arkalarına aldıklarını belirten B2Metric Kurucu Ortağı ve CEO’su Murat Hacıoğlu, bu yatırımla birlikte dünyanın en iyi müşteri kaybı önleme çözümünü sunma misyonlarına daha da yaklaştıklarını aktardı. Hacıoğlu, aldıkları bu yatırım ve Simya VC'nin sağladığı katkılarla dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Hızlandırma Programı'na katılmaya hak kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Simya VC olarak kuruluşlarının ilk yılında beşinci yatırımlarını yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu, B2Metric gibi ileride teknolojinin yönünü belirleyecek girişimlere destek vererek, geleceğin inovasyonuna güç katmaya devam edeceklerini de aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.