Yapay zeka teknolojilerine odaklanan B2Metric, Mindvest'ten yatırım aldı

Mindvest tarafından aktarılan bilgilere göre girişim sermayesi fonu, ilk yatırımını yapay zeka tabanlı teknolojilerle data yönetimi sağlayan B2Metric'e yaptı.
Yapay zeka teknolojilerine odaklanan B2Metric, Mindvest'ten yatırım aldı

Aktif Ventures'ın Mindvest fonu ile birlikte yenilikçi ve ölçeklenebilir fintechlerin büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları tohum ve büyüme sermayesi yatırımının yanı sıra onlara danışmanlık desteği de sunacağını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Aktif Ventures’ın girişim sermayesi fonu Mindvest, ilk yatırımını gerçekleştirdi. Mindvest tarafından aktarılan bilgilere göre girişim sermayesi fonu, ilk yatırımını yapay zeka tabanlı teknolojilerle data yönetimi sağlayan B2Metric'e yaptı.

Mindvest ve B2Metric arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Yapay zeka alanında faaliyet gösteren bir girişim olarak karşımıza çıkan B2Metric, Murat Hacıoğlu ve Tuna Sönmez tarafından 2018 yılında kuruldu.

Müşteri yolculuğu öngörü analitiği yapan, risk skorlama, müşteri hareket tahmini, segmentasyonu, kampanya ve fiyat optimizasyon sürecinin yönetimini sağlayan yapay zeka temelli bir analitik çözüm sunan B2Metric, yapılandırılmış ve yapılandırılmamış dağınık büyük veri ortamlarında yapay zeka tabanlı aktif öğrenen adaptif büyük veri analitiği sistemleri üzerine uzmanlaşmış platformlar sunuyor.

Yapay zeka tabanlı teknolojileri ile şirketlerin datayı doğru yorumlamasını ve geleceğe yönelik başarılı tahminler yapmasını sağlayan B2Metric'in çok iyi bir kurucu ekiple, kısa sürede birçok başarıya imza attığını belirten Aktif Ventures CEO’su Yakup Sezer, data yönetiminin öneminin giderek arttığı günümüzde Mindvest olarak, bu konuyu çok önemsediklerini de paylaştı.

B2Metric olarak teknik olmayan ekiplerin dahi makine öğrenmesi modellerini yönetebileceği ve pazarlama bütçelerini optimize edebilecekleri öngörüsel müşteri veri analitiği hizmeti sunduklarını belirten B2Metric kurucu ortağı Murat Hacıoğlu, Mindvest yatırımının verdiği güçle birlikte 5 yeni ülkeye açılarak B2Metric’i globalde önde gelen yapay zeka tabanlı müşteri veri analitiği ve büyüme platformu haline getireceklerini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.