Aktif Ventures'tan 5 milyon dolarlık yeni fon: Mindvest

Aktif Ventures, Mindvest ile birlikte yenilikçi ve ölçeklenebilir fintechlerin büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları tohum ve büyüme sermayesi yatırımının yanı sıra onlara danışmanlık desteği de sunacak.
Aktif Ventures'tan 5 milyon dolarlık yeni fon: Mindvest

Aktif Bank’ın "Fintech Girişim Kurucusu" olarak konumlandırdığı ve yakın dönemde faaliyetlerine başlayan iştiraki Aktif Ventures, fintech şirketlerine yatırım yapmak üzere yeni bir fon oluşturduğunu duyurdu.

Servis bankacılığı modeliyle fintechlere, dijital bankacılık uygulamaları ve mobilite çözümüyle de KOBİ ve bireysel kullanıcılara tek bir çatı altında hizmetler sunmayı hedefleyen Aktif Ventures'ın yeni fonunun ismi ise Mindvest girişim sermayesi fonu.

Edindiğimiz bilgilere göre Aktif Ventures, Mindvest ile birlikte yenilikçi ve ölçeklenebilir fintechlerin büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları tohum ve büyüme sermayesi yatırımının yanı sıra onlara danışmanlık desteği de sunacak.

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Mindvest girişim sermayesi fonunun büyüklüğü 5 milyon dolar. Adaca, Türkiye'nin yanı sıra tüm Avrupa ülkelerinde fintech operasyonlarını yöneterek farklı pek çok alanda toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretecek olan Aktif Ventures'ın, Mindvest girişim sermayesi fonu ile de geniş bir coğrafyada çok önemli yatırımlar yapacağını belirtti.

Girişim sermayesi fonu Mindvest ile çıktıkları bu yolda; yenilikçi, sürdürülebilir, yaratıcı finansal teknoloji fikirlerini destekleyerek hayatı kolaylaştıran çözümler üreten fintech girişimlerine yatırım fonu sağlayacaklarını belirten Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer, yakın dönemde yatırım turlarını tamamladıkları girişimler olduğunu da belirtti.

Yakup Sezer tarafından paylaşılan bilgilere göre Mindvest, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da finansal teknolojiler özelinde yenilikçi kart ve banka hesabı yönetimi hizmetleri, dijital kredi çözümleri, bireysel ve ticari hesap entegratörü, yeni nesil sigorta çözümleri, robo yatırım teknolojileri, dijital ve fiziksel ödemeler, finansal pazarlama teknolojileri ve kripto alanında hizmet sunan yenilikçi şirketleri ve fonları destekleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.