Google Chrome, 8 yıl sonra logosunu güncelledi

Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından Google Chrome, 8 yıl aradan sonra logosunu güncelleme kararı aldı.
Google Chrome, 8 yıl sonra logosunu güncelledi

Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından Google Chrome, 8 yıl aradan sonra logosunu güncelleme kararı aldı. En son 2014'te logo değişikliği yapan Chrome için bu önemli bir adım gibi görünse de açıkçası biz kullanıcılar için değişen şey aslında pek de anlaşılır değil. Chrome'un Herakleitos misali "değişmeyen şey değişimin kendisidir" diyerek çıktığı bu yolda, değiştiği söylenen logoda biraz renk keskinliği var, bunun dışında -kendi adıma- herhangi bir yenilik göremiyorum.

Google Chrome tasarımcısı Elvin Hu'ya göre ise bu ince değişiklikler aslında başka anlamlar sunuyor. Hu, Google'ın daha modern marka ifadesine uyum sağlamak için gölgeleri kaldırarak, orantıları hassaslaştırarak ve renkleri parlaklaştırarak ana marka simgesini sadeleştirdiklerini söylüyor. Hu ayrıca, yeşil ve kırmızının belirli tonlarını yan yana koymanın hoş olmayan bir renk titreşimi yarattığını da keşfettiklerini, bu yüzden bunu azaltmak için ana simgeye çok ince bir gradyan ekledik ve simgeyi daha erişilebilir hale getirdiklerini belirtiyor.

Chrome'un yeni logo tasarımı, işletim sistemlerine göre özelleştirildi. Örneğin, Windows'ta simgeler açıkça derecelendirilmiş bir görünüm alırken ChromeOS'ta, sistem simgelerinin geri kalanının görünümüne uyması için daha parlak renkler aldı. MacOS'te 3D görünüm alan logo, iOS'te yeni bir tasarıma sahip olacak ve bir kutucuk içine yayılacak. 

Hu ayrıca, tasarım ekibinin her renk arasında sınır görevi gören beyaz bir çizgiyle denemeler yaptığını, ancak bunun genel simgeyi küçülttüğünü ve potansiyel olarak diğer Google uygulamaları arasında tanınmayı zorlaştırdığını tespit ettiğini belirtti. Bakalım bir sonraki Google Chrome logosu nasıl değişecek veya değişmeyecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.