Garanti belgelerini dijitalleştiren egaranti, 18 milyon TL yatırım aldı

Garanti belgelerini dijitalleştiren egaranti, tohum yatırım turunda 18 milyon TL yatırım aldı.
Garanti belgelerini dijitalleştiren egaranti, 18 milyon TL yatırım aldı

Garanti belgelerini dijitalleştiren egaranti, Startup Burada üzerinden çıktığı tohum yatırım turunda 18 milyon TL yatırım aldı.

2021 yılında Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından kurulan egaranti, markalarla anlaşarak tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin garanti belgelerini tek bir panelden yönetmelerini sağlıyor. Tüketiciler, garantiye ürün gönderebiliyor, servise talep açabiliyor ve ek hizmetlere erişebiliyor.

Markalar ise toptan ve bayiler aracılığıyla satılan müşteri verilerini tek bir yerden yönetip satış sonrasında pazarlama faaliyetlerinde bulunabiliyor; ayrıca ek garanti, yedek parça gibi ürünlerin satışlarını kolayca gerçekleştirip gelir elde ediyor. Ayrıca girişimin getirdiği sosyal faydalar arasında garanti belgelerin dijitalleştirerek aylık binlerce ağacın kesilmesine engel olunuyor.

Girişim, son yatırım turunda Hedef Portföy GSYF, Techpoint gibi kurumsal yatırımcılar ile birlikte Emrah Sivrioğlu, Hakkı Alkan, Kerem Özten ve Ozan Doğan gibi isimlerin yer aldığı toplamda 697 yatırımcı, bu turda egaranti’ye yatırım yaptı. İlk yatırım turundan bu yana önemli hızlandırma programlarından mezun olan egaranti, aynı zamanda Türk Telekom Ventures’ın portföy şirketleri arasında yerini aldı.

egaranti Kurucu Ortağı ve CMO’su Sinan Peksoy, “egaranti olarak; bu son yatırım ile birlikte B2C gelir modellerimizi çeşitlendirecek, B2B iş ortaklarının gelir elde etmesine olanak tanıyacak ve global açılımımızı hızlandırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.