X, paylaşılan bağlantılara başlıkları yeniden ekledi

Paylaşılan bağlantılara başlıkları yeniden eklemeye karar veren X, bu sefer başlıkları görselin üzerine yerleştirdi.
X, paylaşılan bağlantılara başlıkları yeniden ekledi

Daha önce X'in paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırdığını sizlere aktarmıştık. X, şimdi de başlıkları geri koymaya karar verdi, ancak tamamen eski haline döndürmedi. Bu sefer başlıklar ve website başlık sayfaları, görselin üzerinde yer alıyor. 

Başlıkların platforma geri dönmesi olumlu bir gelişme olsa da bu yeni format bir takım gariplikleri de beraberinde getiriyor. Örneğin; eğer başlık çok uzun ise fontlar küçültülerek 3 nokta ile yarıda kesiliyor. Yine de bir süredir, yalnızca görsellerin bağlantı yönlendirmesi yapabildiğini düşünürsek, bu gariplikleri görmezden gelmek mümkün. 

X'te paylaşılan bağlantılardan başlıkların kaldırılma durumu ilk kez ortaya çıktığında şirketin sahibi Elon Musk, bu fikrin doğrudan kendisinden çıktığını ve platformun estetik görünümünü geliştireceğini açıklamıştı.

Başlıkların kaldırılması ile gönderiler, daha küçük hale geldi. Ancak bağlantılı bir görsele tıkladığınızda sizi nereye götüreceğini bilmek zorlaştı. Bu nedenle kullanıcılar, doğrudan bir görsele başlık eklemek veya başlığı bir gönderinin metnine dahil etmek gibi geçici çözümler buldu. 

Musk, kasım ayında yaptığı bir açıklama ile yakında yayınlanması planlanan bir sürümde başlıkların URL kartları üzerinde yeniden görüneceği sözünü vermişti. Elon Musk'ın sözünü tuttuğunu söyleyebiliriz. 

Şu anda web sürümünde aktif olan değişikliğin iOS ve Android uygulamalarında ne zaman hayata geçeceği şimdilik net olarak bilinmiyor. Değişikliğin tüm kullanıcılara kademeli olarak açılması olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.