X'in değeri, Elon Musk platformu satın aldığından bu yana yüzde 71 düştü

Fidelity, şirketin Musk'ın devraldığı zamana göre yüzde 71 daha az değerli olduğunu söylüyor.
X'in değeri, Elon Musk platformu satın aldığından bu yana yüzde 71 düştü

X, eskiden bildiğimiz adıyla Twitter, Ekim 2022'de Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alınmıştı. Şirketin ismi X olarak değiştikten sonra aslında platformda da birtakım değişiklikler yapılmaya başlandı. İşten çıkarmalar arttı, yönetimde değişim yaşandı ve bazı ofisler kapatıldı.

Şimdi ise Axios'a göre varlık yöneticisi Fidelity, şirketin Musk'ın devraldığı zamana göre yüzde 71 daha az değerli olduğunu söylüyor. Yani X'in değerinin 12 milyar dolara gerilediği düşünülüyor.

Elon Musk ve reklamverenlerin savaşının sonuçları

Bu değerlemenin düşmesinde, Musk'ın New York Times ile sahnede yaptığı bir röportaj sırasında X'i boykot eden reklamverenlere "go fuck yourself" demesiyle kasım ayındaki yüzde 10,7'lik kesinti yaşanmasının etkisi de var. Elon Musk, "Bu reklam boykotunun yapacağı şey, şirketi öldürmek olacak ve tüm dünya bu reklamcıların şirketi öldürdüğünü bilecek." demişti. Bu noktada reklamverenler ve Elon Musk'ın arasında geçenleri buradan okuyabileceğinizi de hatırlatalım.

Aslında Fidelity, Musk'ın platformu satın almasından sonraki ilk aydan itibaren Twitter hisselerini düşürmeye başlamıştı. Fidelity'nin, şirkette hissedar olmasına rağmen X'in finansal performansı hakkında içeriden çok fazla bilgiye sahip olmadığının da altını çizmek gerek. Yani şirketin diğer hissedarları X hisselerini farklı şekilde değerlendirebilir.

Bu arada halka açık rakipleriyle kıyaslandığında, Meta hisselerinin kasım ayında yüzde 4,9 yükselirken, Snap hisselerinin de yüzde 38,2 arttığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.