ABD'de Apple Watch satışlarına getirilen yasak geçici olarak durduruldu

Apple Watch yasağı geçici olarak durduruldu. Bu kapsamda Apple Watch Ultra 2 ve Series 9, Apple Store'larda ve Apple.com'da yeniden satışa açıldı.
ABD'de Apple Watch satışlarına getirilen yasak geçici olarak durduruldu

Geçtiğimiz haftalarda, bazı Apple Watch modellerinin ABD'deki satışlarının hem online hem de fiziksel kanallarda durdurulduğunu sizlerle paylaşmıştık. Dün ise Apple'ın ABD'deki Apple Watch Ultra 2 ve Series 9'a yönelik yasağını temyize götürmesi gündemdeydi

Şimdi ise iki gün önce yürürlüğe giren Apple Watch yasağı geçici olarak durduruldu. Bu kapsamda Apple Watch Ultra 2 ve Series 9, Apple Store'larda ve Apple.com'da yeniden satışa açıldı.

Federal temyiz mahkemesi, Apple'ın ABD Gümrüğü'nün Apple Watch'ta yaptığı değişikliklerin yasağa yol açan patent anlaşmazlığından kaçınmak için yeterli olup olmayacağını belirleyene kadar en azından duraklatılmasını talep etmesinin ardından bugün ithalat ve satış yasaklarının durdurulmasına karar verdi. Gümrüğün kararını 12 Ocak'ta vermesi bekleniyor. Mahkemenin kararı, Apple'ın şu an için Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'yi satmaya devam edebileceği anlamına geliyor.

Yasağın nedeni ise başka bir şirketle yaşanan patent davasıydı. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple Watch yasağını, ışık bazlı kan oksijen takibi ile ilgili beş patenti ihlal ettiği iddiasıyla 2021 yılında Apple'a dava açan bir tıbbi teknoloji şirketi olan Masimo'nun tarafını tuttuktan sonra yayınladı. Ekim ayında ITC, bir yargıcın bu yılın başlarında Apple Watch'un Masimo'nun patentlerini ihlal ettiği yönündeki kararını onadı. Etkilenen her iki model de bu özelliğe sahip, ancak bu özelliğe sahip eski modeller satış yasağına dahil değildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.