OpenAI'ın yeni yatırım turundan beklentisi: 100 milyar dolar veya üzeri bir değerleme

OpenAI, 100 milyar dolar veya üzerinde bir değerleme ile yeni bir yatırım turu için görüşmeler yapıyor.
OpenAI'ın yeni yatırım turundan beklentisi: 100 milyar dolar veya üzeri bir değerleme

Bloomberg'ün haberine göre OpenAI, 100 milyar dolar veya üzerinde bir değerleme ile yeni bir yatırım turu için görüşmeler yapıyor. Konuya aşina kişilere dayandırılan haberde yatırım turunun şartları, değerlemesi ve zamanlamasının henüz kesinleşmediği ve hala değişebileceği belirtildi.

OpenAI'ın ayrıca Abu Dabi merkezli G42 ile yeni bir çip girişimi için yatırım sağlamak üzere görüşmelerde bulunduğu da paylaşılanlar arasında yer alıyor. 

CB Insights tarafından sağlanan verilere göre, söz konusu yatırımın gerçekleşmesi halinde OpenAI, Elon Musk'ın SpaceX şirketinin ardından ABD'deki en değerli ikinci girişim haline gelecek.

Tüm bunların yanı sıra OpenAI'ın Thrive Capital tarafından yönetilen ve çalışanlarının hisselerini yaklaşık 86 milyar dolar değerinde satmalarına olanak tanıyacak ayrı bir teklifi tamamlamaya yakın olduğu da iddia ediliyor. 

Son dönemde yapay zeka şirketlerine olan ilgide ciddi bir artış var, yani aslında bu alanda yatırımlarla adından söz ettiren tek şirket OpenAI değil. Google'ın ana şirketi Alphabet ile Amazon, OpenAI'ın rakibi Anthropic'e büyük yatırımlar yaparken, Salesforce da kısa bir süre önce Hugging Face'e 235 milyon dolarlık bir yatırım yaparak şirkete 4,5 milyar dolar değer biçmişti. Kısacası bu alanda gerçekten kayda değer yatırımlar gerçekleşiyor diyebiliriz.

Bloomberg'ün OpenAI ile ilgili iddiaları gerçekleşecek mi, onu da ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.