Yeni iPad Pro, MagSafe desteğiyle karşımıza çıkabilir

Önümüzdeki Mart ayında tanıtılması beklenen yeni iPad Pro, MagSafe (kablosuz şarj) desteği ile birlikte tanıtılabilir.
Yeni iPad Pro, MagSafe desteğiyle karşımıza çıkabilir

Yeni iPad ve Mac modellerinin önümüzdeki Mart ayında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bir habere göre yeni iPad Pro modeli, MagSafe desteği ile birlikte tanıtılabilir.

Hatırlatmak gerekirse 3 yıl önce iPhone 12 ailesi ile birlikte kullanıma sunulan MagSafe, iPhone modellerinin kablosuz bir şekilde şarj olmalarını sağlıyor. Önümüzdeki Mart ayında tanıtılacak yeni iPad Pro modeli ile birlikte kablosuz şarj olma özelliği, ilk kez bir iPad modeline de gelmiş olacak.

2021 yılında Bloomberg analisti Mark Gurman, 2022 iPad Pro için cam arka tasarım olasılığından ve MagSafe sistemiyle kablosuz şarjın dahil edilebileceğinden bahsetmişti. Ancak, 2022 modelleri bu tahminleri karşılayamadı ve Apple'ın bu yenilikleri daha sonraki bir lansman için ertelemiş olabileceği spekülasyonlarına yol açtı.

Eğer Apple tarafında MagSafe entegrasyonu gerçekleşirse, iPad kullanıcıları kablosuz şarjın sağladığı kolaylığı yaşayacak. Ancak USB-C ile yapılan kablolu şarjın sunduğu hızdan biraz daha düşük bir şarj hızıyla karşılaşabileceği de konuşuluyor.

MagSafe'in sadece kablosuz şarj için kullanılmadığını da ekleyelim. MagSafe ile gelen güçlü mıknatıslar pek çok aksesuarın da kullanılmasını sağlıyor. Son 3 yıl içinde iPhone modelleri için pek çok MagSafe destekli aksesuar kullanıma sunuldu. MagSafe'in iPad Pro için sunulması ile birlikte iPad modelleri için de MagSafe destekli aksesuarlar karşımıza çıkabilir. Mart ayında tanıtılması beklenen yeni iPad Pro ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.