2022 yılında tanıtılması beklenen iPad Pro, kablosuz şarj desteğine sahip olabilir

Paylaşılan bir rapora göre bir sonraki iPad Pro modeli, kablosuz şarj desteğine sahip olabilir.
2022 yılında tanıtılması beklenen iPad Pro, kablosuz şarj desteğine sahip olabilir

Gücünü M1 çipinden alan yeni iPad Pro modelinin tanıtıldığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Tanıtılmasının ardından henüz kısa bir süre geçmesine rağmen bir sonraki iPad Pro modelleri ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapora göre bir sonraki iPad Pro modeli, kablosuz şarj desteğine sahip olabilir.

Kablosuz şarj teknolojisinin çalışabilmesi için cihazlarından arka kısmının cam olması gerekiyor. Yıllardır iPad modellerinin arka kısmını alüminyumdan üreten Apple, kablosuz şarj kararı nedeniyle yeni iPad Pro modellerinin arka kısmında ise cam kullanacak.

Apple'ın MagSafe'e benzeyen bir manyetik şarj sistemi üzerinde çalıştığı da ortaya çıkan bilgiler arasında. Rapora göre kablosuz şarj desteğinin gelmesi ile birlikte iPad Pro modelleri, ters kablosuz şarj özelliği de kazanabilir. Bu özellik ile birlikte iPad Pro, kablosuz şarj teknolojisini destekleyen diğer cihazlarınız için bir kablosuz şarj noktası haline gelebilir.

Kısacası bu özellik ile birlikte iPhone, Apple Watch veya AirPods gibi kablosuz şarj destekleyen pek çok ürünü iPad Pro ile kablosuz olarak şarj edebilirsiniz. Kablosuz şarj destekli iPad Pro modellerinin önümüzdeki yıl karşımıza çıkması bekleniyor.

Rapora göre Apple'ın bu yıl içinde yeni bir iPad Mini modeli tanıtabileceğini de paylaşalım. Tasarım anlamında önemli değişikler sahip olması beklenen yeni bir iPad Mini üzerinde çalışan Apple, daha ince çerçevelere sahip olan yeni bir iPad Mini modelini görücüye çıkarabilir. iPad Mini modelinin yanı sıra ise yenilenen 10,2 inçlik bir iPad modelinin bu yıl tanıtılabileceği de gelen bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.