M1 çip ile adeta dokunmatik MacBook Air'e dönüşen yeni iPad Pro'nun detayları ve fiyatı açıklandı

Yeni iPad Pro M1 Çip, 5G bağlantısı, 2 TB Depolama alanı ve Liquid Retina XDR ekranı ile dikkat çekiyor. Yeni iPad Pro, 30 Nisan'da 8.599 TL ve 11.999 TL'den ön siparişe açılacak.
M1 çip ile adeta dokunmatik MacBook Air'e dönüşen yeni iPad Pro'nun detayları ve fiyatı açıklandı

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla "Spring Loaded" etkinliğinde yeni iPad Pro'nun detayları ve fiyatı açıklandı. Yeni iPad Pro modelinin ekran bileşeni yetersizliği nedeniyle geç tanıtılabileceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Bu durumun nedeni ise yeni iPad Pro modellerinin Mini LED panelini kullanacak olmasıydı. 

M1 Çip ve 5G

Yeni iPad Pro, M1 çip ile tanıtıldı. M1 çip ile A12Z Bionic'e kıyasla yüzde 50 daha hızlı CPU'ya sahip olan cihaz; CPU performansını da 75 kat hızlandırıdı. iPad Pro'nun grafik performansı ise M1 çip sayesinde 1500 kat daha hızlı hale geldi. iPad Pro'da artık AR modelleme yapabilir ya da en son çıkan oyunları sorunsuzca oynayabilirsiniz.

Etkinlikte yeni iPad Pro, "kendi türünün en hızlısı" cümlesiyle tanımlandı. Bu hızı hem işlemciye hem de 5G bağlantısına borçlu olduğunu söyleyebiliriz. iPad Pro, 5G bağlantısıyla dakikada 3.5 GB indirme hızına ve 4 GB yükleme hızına sahip. Böylece dilediğiniz yerden vanlı yayın yapabilir, yolculuk esnasında iş toplantılarına katılabilirsiniz.

Thunderbolt ve  2 TB Depolama  

2 terabayt depolama alanı ile nereye giderseniz gidin 4K içeriklerinizi yanınızda götürüp, izleyebilirsiniz. iPad Pro'nun 2 kat daha fazla içerik depolama alanı ile dikkat çekiyor. Ayrıca Thunderbolt'tan güç alan cihaz, tüm gün dayanan pil ömrüne sahip. Ayrıca iPadPro'nun bant genişliğini 4 katına çıkardığını da ekleyelim. 

Liquid Retina XDR

Ekranın ön yüzünde; 12 Megapiksel ultra geniş ön kamera yer alıyor. Kamera, hareket yakalama, TrueDepth ve makine öğreniminden güç alan yeni "merkez görünümü" ile dikkat çekiyor. Kamera sizi takip ederek alan derinliğini hesaplarken, sizi hep merkeze konumlandırıyor. 

iPad Pro'yu beklememize neden olan ekranın detaylarından da bahsetelim. 11 inç Liquid Retina ekran ve 12.9 inç Liquid Retina XDR ekran olmak üzere iki farklı ekran ile tanıtılan iPad Pro, kullanıcılara etkileyici bir HDR deneyimi sunuyor. iPad Pro ekranı 10 bin mini ledden güç alıyor. 

4 hoparlörü, yeni aydınlatma teknolojisi ile öne çıkan iPad Pro'ya siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile  Magic Keybord eşlik ediyor. iPad Pro kullanıcıların favorisi Apple Pencil'in yeni dil seçeneklerine kavuştuğunu da belirtelim. 

Yeni iPad Pro, 30 Nisan'da 779 dolar ve 1099 dolar fiyat etiketi ile ön siparişe açılıyor. Türkiye'de ise 8.599 TL ve 11.999 TL'den ön siparişe açılacak. iPad Pro  Mayıs'ta satışa sunulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.