Delivery Hero, Türkiye'deki Teknoloji Merkezi'ni kapatıyor

Yemeksepeti ve Delivery Hero tarafından 2021 yılında kurulan Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi kapatılıyor. Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin kapanması ile birlikte 200 - 250 çalışanın görevine son verilecek.
Delivery Hero, Türkiye'deki Teknoloji Merkezi'ni kapatıyor

Yemeksepeti ve Delivery Hero’nun Türkiye’de Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi kuracağını ilk olarak 2021 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Delivery Hero tarafından şirket içinde paylaşılan bir mail ile birlikte Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin kapatılacağı duyuruldu.

Hatırlatmak gerekirse ülkemizde kurulan Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin ilk yılında 1000 kişilik istihdam sağlaması hedefleniyordu. Edindiğimiz bilgilere göre bu hedefi tutturamayan Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin yaklaşık 250 çalışanı bulunuyor.  

Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin kapanması ile birlikte 200 - 250 çalışanın görevine de son verilecek. Delivery Hero'nun sadece ülkemizdeki Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'ni kapatmadığını da ekleyelim. Paylaşılan e-posta içinde Tayvan'da bulunan Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin kapatılacağı ile ilgili bilgiler de yer alıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre Delivery Hero, hem küresel ekibinde hem de Berlin'de bulunan ana merkezinde de işten çıkarmalar gerçekleştirecek. Şu an için Yemeksepeti ve Delivery Hero tarafından herhangi bir açıklama paylaşılmadığını da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: Delivery Hero konu ile ilgili resmi bir açıklama paylaştı. Yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Delivery Hero, platformunda ve hızlı ticaret iş kolunda küresel ölçekte hizmet kalitesini ve verimliliği artırma, sürdürülebilir büyüme odağı uyarınca Tayvan ve Türkiye’deki teknoloji AR&GE merkezlerinin faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını duyurmuştur. Karar, Yemeksepeti operasyonları ya da insan kaynakları ile ilişkili değildir ve Yemeksepeti’nin faaliyetlerini etkilememektedir. Yemeksepeti, Türkiye’de hızlı ticaretin öncüsü olarak faaliyetlerine tüm hızıyla devam etmektedir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.