Futuremark 2023'ün kazanan girişimleri

Philip Morris Türkiye, kuluçka merkezlerinden Viveka ile birlikte Futuremark 2023 start-up yarışmasını düzenledi. Yarışmanın kazanan girişimleri Pivony, Adlema ve WorkyBe oldu.
Futuremark 2023'ün kazanan girişimleri

Philip Morris Türkiye, kuluçka merkezlerinden Viveka ile birlikte Futuremark 2023 start-up yarışmasını düzenledi. MEXT Teknoloji Merkezi’nde 15 Aralık’ta düzenlenen yarışmanın odak noktaları "üretim teknolojileri", "sürdürülebilirlik" ve "ticari operasyonlar" oldu.

Philip Morris International tüm dünyada şirketin dönüşümüne katkı sağlayabilecek start-uplara yatırım yapmak için 350 milyon dolar tutarında büyüklüğe sahip "PM Equity Partner" (PMEP) fonunu oluşturdu.

Philip Morris Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, kendi iş modellerinde de start-upların önemli bir yeri olduğunu ifade etti: “30 yılı aşkın süredir ülkemizde gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırımla üretimde, ticari operasyonlarımızda ve tedarik zincirimizde fark yaratacak sayısız projeye imza attık. İş modelimizi dönüştürürken, birlikte çalıştığımız start-upların bazıları bugün global ölçekte hizmet veriyor. FutureMark 2023 gibi organizasyonlarla, ülkemizden çıkan bu yenilikçi fikirleri geliştiren start-up’ları yatırımcılarla buluşturmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

60’tan fazla girişimin başvuru yaptığı Futuremark 2023 start-up yarışmasının kazananları şu şekilde:

Pivony: Yarışmada birinci olan girişim, sürekli değişen müşteri beklentilerinin sadece birkaç tıklamayla anlaşılmasını sağlayan tüketici zekası platformu sunuyor. Girişim, şirketlerin hem iç hem dış veri kaynaklarıyla entegre oluyor. Pivony paneli üzerinden belli anahtar kelimelerin sosyal ağlar, uygulama mağazaları ya da e-ticaret sitelerindeki yansımalarını inceleyebiliyorsunuz.

Adlema: İkinci olan Adlema ise endüstriyel uygulamalara yönelik olarak nesnelerin interneti tabanlı sızıntı testi çözümüne sahip. Girişim, endüstriyel ürünler için son derece önemli olan sızdırmazlık özelliğinin, hızlı, ekonomik ve güvenilir biçimde kontrol edilmesini sağlayan test cihazları geliştiriyor.

WorkyBe: Yarışmanın üçüncüsü olan WorkyBe, şirketlerin maliyetlerini azaltarak, ekip, ekipman ve enerji verimliğini artıran bulut tabanlı önleyici bakım, enerji ve varlık yönetim çözümü sunuyor. 

Derece alan girişimciler elde edecekleri maddi desteğin yanı sıra, Philip Morris International’ın İsviçre, Lozan’daki merkezinde destek ve iş birliği programlarına katılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.