Linktree, e-ticaret odaklı rakibi Koji'yi satın aldı

Linktree tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, hazırladığı sayfalar ile sosyal medya üzerinden satış yapmanıza odaklanan Koji girişimini satın aldı.
Linktree, e-ticaret odaklı rakibi Koji'yi satın aldı

Paylaşılmak istenen bağlantıları tek yerde toplayan bir çözüm sunan Linktree'yi daha önce sizlere aktarmıştık. İçerik üreticilerinin en çok kullandığı platformlar arasında yer alan Linktree, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu.

Linktree tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, hazırladığı sayfalar ile sosyal medya üzerinden satış yapmanıza odaklanan Koji girişimini satın aldı. Linktree ve Koji arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Koji satın almasının bu yıl Linktree tarafından yapılan ikinci yatırım olduğunu da paylaşalım. Temelinde Linktree'ye rakip bir çözüm sunan Koji, Linktree'den farklı olarak daha çok e-ticaret ve satış tarafına odaklanıyor.

Link-in-bio isimli bir çözüm sunan Koji, hazır şablonlar ile birlikte ürün satış sayfaları oluşturuyor. Koji tarafından hazırlanan satış sayfaları linkler aracılığı ile tüm sosyal medya platformları içinde açılabiliyor. Ürünleri satın almak isteyen kişiler ise tüm satın alma sürecini Koji tarafından oluşturulan sayfa içinde tamamlayabiliyor.

Linktree tarafından yapılan açıklamalara göre Koji'nin şirkete katılması ile birlikte Link-in-bio ürünü 31 Ocak tarihinde sonlandırılacak. Aktif Koji kullanıcılarını üzmek istemeyen Linktree, Koji kullanıcılarına 3 aylık Linktree Pro hediye edeceğini de duyurdu.

Koji, kullanıcılarının satış performansı ile ilgili detayları veriler ve analizler de sunuyor. Normal şartlarda platform içinden takip edilebilen verilerin geriye dönük olarak kullanıcılara sunulup sunulmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Son olarak 2016 yılında Dmitry Shapiro, Jonathan Miller ve Sean Thielen tarafından New York'ta kurulan Koji'nin bugüne kadar 36 milyon dolar yatırım aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.