Elon Musk'ın eski partneri Grimes, roket görünümünde Grok isimli bir yapay zeka destekli oyuncağın piyasaya sürülmesi için oyuncak şirketi Curio ile iş birliği yaptı. Roket görünümlü Grok isimli oyuncağı, Elon Musk'ın yapay zeka sohbet botu Grok'a bir gönderme olarak algılamak mümkün. Zira Grimes ve Elon Musk hala velayet konusundaki anlaşmazlıkları çözmeye çalışıyor.
Oyuncağın detayları
Bu merak uyandırıcı tesadüfü bir kenara bırakacak olursak, Oyuncak bir hoparlöre ve mikrofona sahip. Böylece çocuklar Grok ile oyun esnasında sohbet edebilecek. Çocuğun, bütün konuşmalarının metinsel dökümü ise oyuncağa ait mobil uygulamada tutuyor. Bu sayede aileler çocuğun oyuncakla etkileşimini izleyebiliyor. Öte yandan bu yaklaşımı, çocukların gizliliğine yönelik bir saldırı olarak görmek de mümkün.
Bu arada oyuncağın Elon Musk'ın yapay zeka sohbet botu Grok ile herhangi bir şekilde ilişkili olmadığını belirtelim. Bu oyuncak serisinde Grok'un yanı sıra Gabbo ve Grem isimli karakterler de yer alıyor.
Welcome to Curio, where toys come to life! 🧸
We've partnered with @Grimezsz on our first 3 characters: Grok 🚀, Gabbo🤖, and Grem👽.
Order by Sunday to receive a Beta Program Certificate in the mail before Xmas, toys ship early 2024!https://t.co/AQFtMIU7sG pic.twitter.com/vLVI3PTaMN— Curio (@CurioBeta) December 14, 2023
Ürünü tanıtan bir videoda Grimes'ın oyuncaklar ile konuştuğunu görüyoruz. Ailelere 99 dolar fiyat etiketiyle sunulan oyuncağı Grimes seslendiriyor. Grimes oyuncağa "Bana roketlerin nasıl yapıldığını anlatır mısın?" diye soruyor. Grok da şöyle yanıtlıyor:
"Kesinlikle. Roketler titanyum gibi güçlü malzemelerden yapılıyor ve yüksek eğitimli roket bilim insanları tarafından tasarlanıyor."
Neden Grok?
Curio, Grok isminin ticari markasını elinde tutuyor. Şirket, iki yapay zeka ürününün tamamen alakasız olduğunu ifade ediyor. Bu noktada Grok isminin Grimes ve Curio ekibi tarafından tasarlandığını belirtiyor. Grimes ve Curio ekibi, Grimes'ın çocuklarının babalarının SpaceX'in sahibi olması nedeniyle çok sayıda rokete maruz kalmaları nedeniyle ortaya çıkan Grocket kelimesinin kısaltması olduğunu söyledi.
Bir süredir oyuncak piyasasında yapay zeka destekli oyuncakların varlık göstermeye başladığını belirtelim 800 dolar fiyat etiketine sahip Moxie ve 99 dolarlık Miko Mini bu oyuncakların en tanınmışları arasında yer alıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap