Türkiye İş Bankası'nın bugünü ve gelecek planları, Webrazzi Fintech 2023'te paylaşıldı

Türkiye İş Bankası Ödeme Sistemleri Ürün Müdürü Seçil Ünlüsoy Taşarkan, Webrazzi Fintech 2023 sahnesinde "İkinci Yüzyıla Girerken Temel Oyun Alanı : Finansal Teknolojiler & İttifaklar" isimli sunumunu gerçekleştirdi.
Türkiye İş Bankası'nın bugünü ve gelecek planları, Webrazzi Fintech 2023'te paylaşıldı

Webrazzi Fintech 2023'ün 13 Aralık tarihinde gerçekleşeceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Konferansımızın ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Ödeme Sistemleri Ürün Müdürü Seçil Ünlüsoy Taşarkan, Webrazzi Fintech 2023 sahnesinde "İkinci Yüzyıla Girerken Temel Oyun Alanı : Finansal Teknolojiler & İttifaklar" isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Ödeme sistemi alanında 300 kişilik bir ekip ile yola devam ettiklerini belirten Seçil Ünlüsoy Taşarkan, çevik çalışma modeli ile üretim hızlarının yüzde 30 seviyesinde arttığını da dile getirdi. Finansal teknolojiler ve ittifaklardan bahseden Taşarkan, finansal teknolojilerin son yılların mevzusu olmadığını uzun zamandır hayatımızın bir parçası olduğunu da paylaştı.

Kredi kartı fikrinin ilk kez 1888 yılında bir bilim kurgu eserinde karşımıza çıktığını aktaran Taşarkan, finansal teknolojilerin 1900'lü yıllarından başından itibaren yoğun bir yolculuk gerçekleştirdiğini de belirtti. Taşarkan'ın sunumunda finansal teknolojilerin son 200 yılda yaşadığı yolculuğun detayları paylaşıldı.

Finansal teknolojilerle bankacılığın hayatının birlikte akmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Taşarkan, İş Bankası olarak müşterilerinin günlük hayatlarında onların hayatını kolaylaştıracak ürün ve hizmetlerle yer almak istediklerini de dile getirdi.

İşCep ile günde 18 milyon kez işlem yapıldığını aktaran Taşarkan, İşCep içinde klasik bankacılık işlemlerinin yanı sıra hayatı kolaylaştıran özellik ve hizmetlerin yer aldığının da altını çizdi. İşCep ile fiziki kart taşımadan bütün ödemelerinizi gerçekleştirebileceğinizi de aktaran Taşarkan, Ocak ayından itibaren mobil ödeme rakamlarının iki katına çıktığını da paylaştı.

Markalarla kuracakları ittifaklar ile cep telefonları üzerinden özellikler sunacaklarını da sözlerine ekleyen Taşarkan, yakın zamanda yaptıkları iş birliklerinden de bahsetti. Yenilikçi çözümleri sadece kendi kanalları ile sınırlı tutmadıklarını ve sorunsuz entegre deneyimler sunmak için çalıştıklarını da belirten Taşarkan, Samsung S Wallet, Paycell, Moka ve GetirFinans ile yapılan çalışmaların detaylarını da aktardı. Taşarkan, GetirFinans ile yapılan çalışmanın servis bankacılığı anlamında öncü olacağını da sözlerine ekledi.

Workup Girişimcilik Programı, yatırım fonları ve girişimcilik şubeleri gibi çalışmalarla girişimcilik ekosistemini desteklediklerini de söyleyen Taşarkan, yakın zamanda kansa edecekleri Maximum Girişimci Kartı ile girişimcilere özel bir kart sunacaklarını da aktardı.

Taşarkan, müşteri beklentilerini karşılamak için çevik ve hızlı olmak gerektiğini aktardı. Çevik çalışma modelini 2018 yılında İş Bankası'na adapte ettiklerinden bahseden Taşarkan, 25 farklı alanda 1600'den fazla çalışanın çevik çalışma modeli ile çalıştığını da paylaştı.

Hiper kişiselleştirilmiş deneyimler sunmanın öneminden de bahseden Taşarkan, İş Bankası'nın ikinci yüzyılında Web3, yapay zeka, DeFi, blockchain ve üretimsel yapay zeka gibi alanlara odaklanacaklarını da paylaştı. Teknolojilerin sürekli evrilmeye, gelişmeye devam edeceğini ve kurumların adapte olması gerektiğini belirten Taşarkan, teknolojilerin değişeceğini ama İş Bankası olarak kurum amaçlarının değişmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.