Webrazzi Fintech 2023'ün ilk tur konuşmacıları belli oldu!

Türkiye'nin lider fintech konferansı Webrazzi Fintech 2023, 13 Aralık'ta Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek.
Webrazzi Fintech 2023'ün ilk tur konuşmacıları belli oldu!

Türkiye'nin lider fintech konferansı Webrazzi Fintech 2023, 13 Aralık 2023'te, Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek. Webrazzi Fintech 2023'te, günümüzün yeni finansal teknolojileri, bankacılığın dönüşümü, blockchain entegrasyonu, açık bankacılık, "hemen al, sonra öde" trendi, fintech dünyasının geleceği gibi merak edilen birçok konuyu girişimciler ve sektörün lider finansal kuruluşları ile birlikte konuşacağız.

Konferansımız her ne kadar fiziksel olarak gerçekleşse de Webrazzi Fintech 2023 için online katılımın da mümkün olacağını belirtelim. Üstelik bu seçenekte katılımcılar, online networking imkanından yararlanabilecek.

Konferansımıza katılım göstermek, iş ağınızı genişletmek ve fintech sektörüne dair merak edilenlere cevap bulmak için buradan bilet alabilirsiniz.

Webrazzi Fintech 2023'ün konferans programını kısa bir süre sonra sizlerle paylaşıyor olacağız, ancak öncesinde gelin, hep birlikte ilk tur konuşmacılarımıza göz atalım.

Ahmet Efe Sezginer (Key Account Sales Manager @Craftgate)

Ahmet Efe Sezginer, Bilkent Üniversitesi'nde Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri bölümünden mezun olduktan sonra, bilişim teknolojileri alanındaki yüksek lisans eğitimini National University'de tamamladı. Girişimcilik kariyerine ise erken aşama startup'lara danışmanlık ve iş geliştirme konularında destek sağlayarak başladı. Finansal teknolojiler alanında satış, strateji ve iş geliştirme gibi çeşitli rolleri üstlendiği Türkiye Ekonomi Bankası'nda (TEB) kariyerine devam etti. Kariyeri boyunca özellikle finansal teknolojiler ve ödeme alanında uzmanlaşmış olan Sezginer, şu anda Craftgate'de Key Account Sales Manager pozisyonunda görev yapmakta olup; üye işyeri edinimi ve potansiyel üye işyerlerinin ihtiyaçlarına uygun iş geliştirme süreçlerini yönetmektedir.

Başak Kural (Genel Müdür @eLogo)

İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliğinden 2003 yılında ve Bilgi Üniversitesi MBA’den 2017 yılında mezun olan Kural kariyerine 2003 yılında Beko Elektronik A.Ş. de ürün yöneticisi olarak başladı. 2007 yılı itibarıyla Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. pazarlama ekibinde görev alan Kural, 2010-2014 yılları arasında Avea’da Mobil İnternet Gelirlerinden sorumlu Grup Müdürü, 2014-2017 yılları arasında Türk Telekom Grubunda Teknoloji ve Regulasyon Stratejilerinden sorumlu Direktör olarak görev almıştır. 2017 Mart ayından itibaren Logo Elektronik Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

Başak Zerman (Türkiye Ortadoğu ve Afrika Satış Direktörü @Adjust)

Bilkent Üniversite’sindeki lisans derecesinin ardından Galatasaray Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yönetimi bölümünde master derecesini tamamladı. Çalışma hayatına 2013 yılında o dönem gelenekselden dijitale evrilmekte olan Hürriyet Grubu Reklam departmanı bünyesinde başlayan Başak Zerman geçtiğimiz 10 yılda Sahibinden.com, Genart Medya, Yandex Türkiye, App Samurai gibi bir çok farklı şirketin dijital ve mobil reklam departmanlarının satış ekiplerinde rol aldı. InMobi, Shazam, Dailymotion, Yahoo (Gemini), Turkcell Lifebox, Hopi gibi global ve lokal şirketlerle mobil reklam alanlarının özel projeler ile geliştirilmesi ve hedef kitleye özgün hale getirilerek doğru şekilde pazarlanması konularında çalıştı. 2019 yılından beri Adjust’ın genel merkezinin ye aldığı Berlin’de yaşamakta, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Satış Direktörü olarak görev yapmaktadır.

Bülent Tekmen (Kurucu Ortak & CEO @Colendi)

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi alan Bülent Tekmen, Harvard University Business School’da Executive Education General Management Program’ını da başarıyla tamamladı. Bilişim teknolojileri uzmanı olarak başladığı profesyonel kariyerinde, Türkiye ve Ortadoğu’da Fortune500’de listelenmiş pek çok şirket tarafından yürütülen çeşitli projelerde profesyonel danışmanlık yapmış olmasının yanı sıra finans, telekom ve perakende sektörleri başta olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren önemli sayıda firmaya da destek sağladı. Bülent Tekmen’in yirmibeş yıllık iş hayatının en dikkat çekici bölümünü startup’lar ve seri girişimciliği oluşturuyor. Dikkat çeken kendi alanında öncü ve lider ininal gibi girişimlerinin yanı sıra yakın zamanda globalde büyük kitlelere ulaşacağını belirttiği yeni startup’ı Colendi ile girişimci yönünü ortaya koyan Bülent Tekmen, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerine yatırım yapan Next Ventures’ın da kurucu ortağıdır. 20 yıldır evli ve iki çocuk babası olan Bülent Tekmen akıcı seviyede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Emre Kenci (CEO @Papara)

2008 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olan Emre Kenci, Microsoft’ta kıdemli mühendis olarak çalışmış, BtcTurk ve BTCTrader’da ortak ve CTO olarak görev yapmıştır. 2016 yılından bu yana ortak ve yönetim kurulu üyesi olduğu Papara’da CTO olarak görevini sürdürürken, yeni ürünlerin geliştirilmesinde aktif rol oynamıştır. Emre Kenci Nisan 2022'den bu yana Papara CEO’su olarak görev yapıyor.

Göktürk Yetim (CEO @Macellan)

Osmangazi, Bursa doğumlu olan Göktürk Yetim Bursa Anadolu Lisesi’nde mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü 3 senede (6 yarı dönemde) tamamladı. Yazılım noktasında birçok başarılı projeye imza attıktan sonra 3 arkadaşıyla birlikte 2014 yılında son sınıftayken Macellan’ı kurdu. CEO’su olduğu Macellan, Arşimet Dijital Arşiv’le kâğıdı, Bulut Filo Yönetimi’yle aracı, Lagina Biyometrik İmza’yla imzayı ve son olarak Alternatif ile parayı dijitalleştirmeyi hedeflemektedir.

İdil Kesten (Ülke Müdürü @Gemius)

2004'te Galatasaray Üniversitesi'nde Mezun olan İdil Kesten Gemius'tan önce Comscore'da 4 yıl İş Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. Gemius'ta 7. yılını dolduracak olan İdil Kesten halen Türkiye, Yunanistan ve MENA Ülke Müdürü görevini yürütmektedir. Dijital dünyada paylaştığı raporlarla ilgi çeken sunumlara imza aten Kesten, girişimlere mentörlük desteği de vermektedir.

İhsan Elgin (Yönetim Kurulu Üyesi @Finberg)

Aralarında Türkiye’nin ilk fintech fonu olan Finberg ve IFR’in bulunduğu farklı fonların yönetimini üstlenen İhsan Elgin aynı zamanda büyük kurumların girişimcilik dönüşümünü yöneten Core Strateji’nin kurucusudur. İş hayatına 2000 yılında Aygaz’da başlayan İhsan Elgin, yöneticilik görevinin ve Koç Üniversitesi Executive MBA programının ardından 2007 yılında Climateminder şirketinin kurucu ortağı Amerika’da girişimcilik dünyasına giriş yaptı. 2012 yılında exit yaparak tekrar Türkiye’ye dönen Elgin, girişimcilik dünyasında edindiği deneyimleri kurumsal hayatla harmanlayarak Özyeğin Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin ilk teknoloji hızlandırma programı olan Girişim Fabrikası’nı kurdu. Yaklaşık 15 yıldır Türkiye’nin önde gelen şirketlerine ve startup’lara danışmanlık hizmeti veren Elgin, 2018 yılında Fibabanka bünyesinde Finberg’i hayata geçirmiş ve elde edilen yüksek performansın ardından farklı fonların kurulumunu ve yönetimini üstlenmiştir. Toplam değeri 150 milyon dolara ulaşan fon yönetimi yapmaktadır. Steve Blank ve Alex Ostarwalder gibi girişimcilik dünyasının önde isimleriyle birebir çalışan ve onların programlarından mezun olan Elgin, Yalın Yeni Girişim (Lean Startup) kitabının genel yayın yönetmenliğini yapmış, Girişimciliğin Altın Kuralları ve Türk Ceylanları kitaplarına da katkıda bulunmuştur. Halen Özyeğin Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı olarak rol alan olan Elgin, düzenli olarak Fast Company Türkiye ve Business Leaders Startup dergilerinde yazmaya da devam etmektedir.

İlker Sözdinler (CEO @United Payment)

United Payment CEO’su İlker Sözdinler 2005 yılında PennState Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme çift anadal yaparak lisans eğitimini tamamladı. Sonrasında kariyerine 2005 yılında NGN’de kurucu ortak olarak devam eden İlker Sözdinler, NGN’de birçok finansal kuruluşa hizmet verdikten sonra, bölgenin büyük yabancı entegratörüne hisselerini satarak ilk exit’ini başarıyla gerçekleştirdi. Bu süreçte 2010’da kurduğu United Payment ile FaaS vizyonunu Türkiye’ye duyurma hedefiyle sektörde yenilikçi bir adım attı. Teknoloji ve inovasyona olan tutkusuyla kurmuş olduğu United Payment ile önemli başarılara imza atan İlker Sözdinler, Ekonomist Dergisi’nin yayınladığı ‘’40 yaş altı en güçlü 40 genç CEO” listesinde dört yıl üst üste yer aldı. 13 yıldır artan başarıyla finansal teknolojiler alanında çalışan, İlk elektronik para şirketlerinden biri olan United Payment, 2020 yılında Finberg’ten aldığı yatırımın yanı sıra 2021 yılında da Oyak Portföy Girişim Sermayesi Fonları’ndan aldığı yatırım ile hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. 2023 yılında İş Bankası ile %50 ortaklıkla Londra merkezli İş United şirketini kurdu. United Payment, İlker Sözdinler’in “bölgenin en büyük fintech şirketi” olma vizyonuyla emin adımlarla ilerlerken; Türkiye’ye ek olarak İngiltere, Azerbaycan, Romanya, Gürcistan’da faaliyet gösteriyor ve açılacak yeni pazarlarla birlikte bölgesel FinTek liderliğini hedefliyor. Sözdinler, teknoloji alanında girişimlere yatırım yaparak ekosistemin güçlenmesine destek olmayı sürdürüyor. Tüm bunların yanı sıra Sözdinler, DEİK Dijital İş Konseyi Fintech Komitesi’nde ülkemizdeki fintech girişimlerinin globale açılması amacıyla başkanlık görevini yürütüyor. Evli ve iki çocuk babası İlker Sözdinler, çizgi roman ve bilim kurgu romanlarından keyif alıyor. Marvel ile DC ve Star Wars hayranı olmasının yanı sıra, sıkı bir Beşiktaş taraftarı.

Nihat Narin (Genel Müdür @BELBİM A.Ş.)

1990 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Nihat Narin, Londra Middlesex Universitesi’nde MBA, Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde İç Denetim eğitimi almıştır. Aynı zamanda Türkiye Sermaye Piyasaları İleri Düzey ve Kurumsal Yönetim lisanslarına sahiptir. 1990-2000 yılları arasında Londra ve İstanbul’da çeşitli yatırım bankalarında Telekom ve Internet analistliği yapan Narin, birçok şirketin kurumsal finansman, şirket yapılandırmaları ve halka arzında görev almıştır. 2000 yılında Turkcell’de çalışmaya başlayan Narin, kurumun Amerika New York Borsası’na kote olması, halka arz ve kurumsal yapılanma süreçlerini yönetmiş, 19 yıl boyunca sırasıyla “Yatırımcı İlişkileri Direktörü”, “Turkcell Grup İç Denetim Direktörü”, “İş Geliştirme & Şirket Satın Alma & Birleşmeleri Direktörü” ve “Turkcell’in altyapı iştiraki Global Tower’da Genel Müdür” olarak görev yapmıştır. Ukrayna, Belarus, Kıbrıs ve Türkiye’de faaliyet gösteren Global Tower’ı baz istasyonları ve kule altyapısı alanlarında yeniden yapılandırmıştır. Sektörü, kule ve fiber paylaşımına teşvik ederek mükerrer yatırımları önleyen “Baz istasyonları ve Kule Konsolidasyon İş Modeli”ni geliştirmiş ve çalışmalarını başlatmıştır. Yurt dışında birçok akıllı şehir uygulamalarını incelemiş ve Türkiye’ye uyarlayarak projelendirmiştir. Yeni nesil “Düşük Yörünge Uydu Sistemi” başta olmak üzere GSM sektörüne altyapı destekleyici öncü projeler geliştirmiş ve yürütmüştür. Narin, Turkcell Kurumsal Yönetim Komitesi, İnteltek Yönetim Kurulu, Ukrtower Yönetim Kurulu ve TUYID Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. 2021 yılında İSETAŞ ENERJİ ve İSTELKOM A.Ş. Genel Müdürlük görevini bir arada sürdürmüştür. Aralık 2021 tarihinden itibaren BELBİM A.Ş. Genel Müdürlüğüne atanmıştır. Nihat Narin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ökkeş Emin Balçiçek (Genel Müdür @Architecht)

1983 Kahramanmaraş doğumlu olan Ökkeş Emin Balçiçek Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2005 yılında mezun oldu. 2012’de İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme Yönetimi (MBA) yüksek lisans programını tamamladı. Konya Teknik (Selçuk) Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora programına devam etmektedir. Profesyonel hayatına 2003 yılında Yazılım Mühendisi olarak başlayan Ökkeş Emin Balçiçek, 2007 yılında LC Waikiki şirketinde Yazılım Uzmanı olarak görev almıştır. 2009 yılında Kuveyt Türk Bilgi Teknolojilerine Kurumsal Mimar olarak geçmiş ve BOA Bankacılık Dönüşüm Programında önemli roller üstlenmiştir. 2012 - 2014 yılları arasında Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Konya AR-GE Merkezi’nin kurulumuna liderlik etmiştir. 2014 – 2019 yılları arasında FinTech, Kullanıcı Deneyimi, Kurumsal Mimari, Veri Yönetimi, Altyapı Uygulamaları, Kurumsal Çözümler alanlarından sorumlu AR-GE ve Kurumsal Mimari Müdürü olarak görev yapmıştır. 2019 yılında global teknoloji şirketi olma yolunda ilerleyen Architecht’e Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı rolünü üstlenen Balçiçek, 2022 Mayıs ayında Architecht Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.

Oktay Aktolun (Şirket Ortağı & Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Lideri @PwC Türkiye)

İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olan Oktay Aktolun 36 yılı aşkın iş tecrübesi ile üretim ve finans sektörlerinde aralarında İnterbank, Demirbank gibi kurumların da bulunduğu farklı şirketlerde bilgi teknolojileri alanında çalıştı ve yöneticilik yaptı. 2000-2012 yılları arasında Deloitte bünyesinde Kurumsal Risk Hizmetleri faaliyetlerini geliştiren Oktay Aktolun, şirketlerin kurumsallaşmalarında oldukça önemli yere sahip olan Bilgi Teknolojileri, Risk Yönetimi, Proje Yönetimi, İş süreçleri ve İş performansını iyileştiren hizmet ve çözümler konusunda deneyim sahibi. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Lideri göreviyle şirket ortağı olarak PwC Türkiye’de çalışmaya başlayan Oktay Aktolun, 2019 yılında Dijital Hizmetler Lideri olarak görevine devam etmektedir. BDDK nezdinde Sorumlu Bilgi Teknolojileri ve İş süreçleri baş denetçisi olan Oktay Aktolun, CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT), CRISC (Certified in Information Systems and Control), CRMA (Certification in Risk management assurance) sertifikalarına sahip ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Oray Durmazoğlu (Genel Müdür @HangiKredi)

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun olduktan sonra öğrenim hayatını Arizona Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nde alt dal ve MBA derecesi alarak tamamlamıştır. Kariyerine FMCG sektöründe başlayıp, Frito Lay ve Philip Morris şirketlerinde pazarlama alanlarında çeşitli görevler almıştır. Sonrasında Bankacılık sektörüne adım atarak Citibank ve QNB Finansbank’ta yöneticilik görevleri üstlenmiştir. Bankacılık kariyerinden sonra bir süre e-ticaret sektöründe Hepsiburada’da Kategori Direktörlüğü sorumluluğu almıştır. Yaklaşık 5 yıldır da bankacılık, e-ticaret ve perakende alanlarından edinmiş olduğu tecrübeleri HangiKredi'nin büyüme yolculuğuna liderlik etmek için geliştirerek kullanmaktadır.

Sinem Cantürk (Şirket Ortağı @KPMG Türkiye)

Sinem, kariyerine 1996 yılında Yapı Kredi Bankası’nda başlamıştır ve 10 yıl boyunca uygulama geliştirme takım lideri, uygulama mimarı, proje yöneticisi gibi çeşitli rollerde görev almıştır. KPMG Türkiye’ye 2006 yılında katılmıştır. Bu tarihten itibaren, COBIT, ISO, SOX, ITIL, CMMI gibi küresel standartlara ve BDDK, SPK, KGK, BTK gibi yerel düzenleyicilere dayanan Bilgi Teknolojileri Denetimi projelerine liderlik etmektedir. Ek olarak özellikle finans sektöründe, banka, finansman şirketleri ve/veya elektronik para şirketlerinin kuruluşları, mevcut durum analizleri, yol haritası belirlenmesi, COBIT ve ISO standartlarının kurumda uygulamaya alınması, iş ve BT sürekliliği analizleri, iç kontrol ortamının değerlendirilmesi gibi danışmanlık projelerinde rol almaktadır. Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı olarak, KPMG’ yi son 10 yıldır düzenleyici birimlerde (BDDK, SPK, KGK, BTK) temsil etmektedir. Özellikle Finans Sektörü ve Bilgi Teknolojileri alanında çok deneyimli bir uzmandır. (Araştırmalar: Türkiye’de Destek Hizmetleri ve ISAE3402, BT Olgunluk Standartları, Analizler: Türkiye’de Elektronik Para Şirketleri) Sinem, Digital Finance Working Group (DFWG) danışma kurulu üyesidir. Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği (FINTR) derneği kurucu üyesi ve başkan yardımcısıdır. Ve KPMG Fintech Sektör Liderliğini yapmaktadır.

SPONSORLAR

Elmas Sponsor

Türkiye İş Bankası

Platin Sponsorlar

Macellan SuperApp Papara

Altın Sponsorlar

Adjust Paribu

United Payment

Gümüş Sponsorlar

Architect Craftgate

elogo HangiKredi

Kahve Arası Sponsoru

Metropol

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.